Stängningsdag

Nu är stängningsdagen för denna vecka gjord. Det gick bra tycker jag. Det går smidigare och smidigare. Nästa vecka kanske vi kan komma ifrån vid 19.30 =) Idag blev hon nästan 19.45... Lite scary och tömma kassorna nu i början då man inte är riktigt säker på om man gör rätt. Det är ju trots allt några tusen det handlar om så det vore inte skoj om något skulle gå fel. Och besök fick jag idag oxå. Martina, Tias och Tias mamma var förbi en sväng =)
Riktigt nice och träffa dom! Troligen blir det Hedemora till helgen. Jag hoppas det iaf! Tror inte att jag ska åka på något jobb den här helgen ändå. Imorgon kan jag däremot vara säker på att det inte blir något jobb. Onsdag är ju som ni vet min lediga dag. Rätt skönt och ha den på en onsdag. Veckan blir inte lika lång då på något vis.

Och så åkte Emmie hem idag. Ni vet ju vid det här laget vad jag tycker om att ta farväl. Men det dröjer inte alltför länge tills vi ses igen. Det pratas om pepperkaksbak hos mormor nästa gång hon kommer i december =)
Nu är der däremot dax att börja förbereda för sängen.
Nattinatt!

Minnen av tant Anna

Ännu en jobbdag har passerat. Gick bra men som vanligt när det är leveransdagar så är det fullt upp. Mina fyra timmar känns inte alls tillräkliga då. Efter jobbet skyndade jag till Ica kvantum och köpte kött. Som tur var hann jag med bussen vid 13 så hemma en timme senare då. In med grejorna i kylen och sen åkte jag till graven. Imorgon skulle tant Anna ha fyllt 100 år. Anna var mormors moster och betydde otroligt mkt för oss när vi var små. Vi var mkt med henne och när vi fyllde år och hade kalas var hon alltid med, likaså med julen. Jag minns en speciell grej som utspelade sej varje gång det var kalas eller något liknande någonstans. Då sa hon alltid: Gå och titta om det inte ligger några kolingar (kola) i fickan. Och det gjorde det förstås. Snällare tant fanns och finns inte i hela världen. Trots att det har gått över tio år sen hon gick bort, ca 89½ år gammal, saknar jag och tänker på henne ofta. Så att Anna skulle få en röd ros av mej var alldeles självklart. En speciell plats i mitt hjärta kommer hon alltid att ha <3

Hemma från graven sen var det dax för matlagning. Mamma och Emmie hjälptes åt med "Emmies" maträtt. Efter ett litet missöde blev det mat till slut :P haha... Eftersom det är måndag idag väntade städningen sen. Av någon anledning hade jag väldigt mkt till energi och städningen gick smidigt. Ännu mer energi hade jag när jag kom hem för då fick jag mamma med mej ut på en promenad. Det finns inget bättre än promenad en kall, stjärnklar höstkväll. Underbart!
Nu börjar det dock kännas som att jag har gjort mitt för idag. Imorgon väntar eftermiddagsjobb vilket är lika med sovmorgon =)
God natt med er alla!

En skön helg

Söndag eftermiddag och jag sitter och väntar på helgens andra match. Helgen än så länge har varit hur skön som helst! Igår var jag upp till mormor en sväng på fm och fikade. Hon har fortfarande inte lärt sej att jag dricker kaffe och frågade därför igår om jag ville ha ett glas saft :P haha... På em väntade säsongspremiär i isladan. Som jag har längtat!  Gabbes lag spelade träningsmatch mot Lindlöven. Där mötte dom än en gång på sina övermän och fick stryck med 8-2. För övrigt var det Emmies första match i ladan. Kvällen följde med ännu mer hockey, Färjestad-Frölunda. En kanonmatch som vanns av Fbk. Sen blev det mest slapp framför tv med tacos och godis. Jag fick förfrågan om jag ville vara chaufför till Blge och Oktoberfesten. Tydligen lockade Farbror Fläsk väldigt mkt för jag blev lovad tusen kronor om jag körde =) Eller kanske var det helt enkelt festsuget som var för stort, vad vet jag. Hur som helst bangade jag. Hade ingen som helst lust till och ut och köra ett gäng grabbar på närmare 30 och lite där över. Så jag fick bli hemma.
Idag vaknade jag troligen av att mobilen ringde. Vilken tid det var, det tänker jag inte berätta. Det var iaf min snitt-kollega Malin som ville berätta att våra buketter hade sålt som smör i solsken på fredag em :D Sen fick jag lite instruktioner om vad som står på programmet imorgon, vilket är att städa kylen och snabbt få fram lite färdiga buketter. Det känns jätteskönt att folk redan har upptäckt vår snittkyl och att dom oxå gillar det vi gör...
Nej som sagt, match nummer två för helgen väntar härnäst om en halvtimme. Gabbe och dom möter Falun. Förhoppningsvis blir det vinst idag =) Dax att göra sej iordning nu.
Trevlig eftermiddag!

Helg!!!!

Äntligen helg! Jag fick förfrågan om jag ville jobba i helgen. Jag gick med på söndag men sen ringde jag och sa ifrån mej det oxå. Jag vill gärna hinna träffa Emmie lite när hon är här. Dessutom blir jag nästan lite irriterad på att hon inte kan ge mej några fler timmar i veckan istället. Hela denna har det varit mkt så jag kunde väl ha fått ett par timmar till igår och idag till exempel. Menmen... Poängterade iaf att jag framöver är intresserad av att jobba extra om det behövs. Jag vill ju inte att hon ska få intrycket av att jag inte vill jobba för så är det inte. Även om denna helg inte kändes ok.
Emmie kommer som sagt, ja.. Ikväll kl 21 ca anländer hon. Ska bli skoj och träffa henne! Laddat med hallongrottor är det ;) Imorgon ska Gabbe troligen spela träningsmatch så det blir premiär i isladan. Om inte annat så blir det på söndag. Så himla kul! Som jag har längtat efter hockeyn! Hösten är en för underbar tid ändå.
Till sist vill jag bara säga att det jag grattade Martina och Mattias till igår, det var förlovning :D Så glada för er skull!
Nu funderar jag på och ta en promenad. Hur fint som helst ute!

Torsdag och snart helg!

Helgen börjar närma sej. Sköönt! Jag täckte upp för Malin idag på förmiddagen så jag gjorde 8-12. Tungt att gå upp redan vid 5.15 med tanke på att man har haft sovmorgon två dagar på rad nu. Jag fick ta emot alla varor på morgonen, pricka av och scana in på datorn och föra över till kassan. Inget som kommer att vara min huvuduppgift framöver men bra att kunna iaf.Det kändes som att jag hann med ganska mkt på mina fyra timmar fast ändå känner jag inte att jag ger tillräkligt. För att få uträtta allt som jag skulle vilja hade jag nog behövt några timmar till per dag.
Efter jobbet träffade jag Tess iaf. Vi gick på kupolen där vi oxå träffade på Martina en stund. Jag vet inte om ni vill gå ut med det men jag säger iaf grattis än en gång =) Fast det var en väldig uppståndelse där ett tag =) haha!
Men där kan man verkligen snacka service! Jag och Tess åt på tacobar sen. Martina gjorde hos oxå sällskap innan hennes buss gick hemåt 14.10. Jag och Tess gjorde ett par timmar till på kupolen sen. Dock blev det inte så mkt shopping som det burkar bli. Kanske berodde det på att Tess hade tomt på kontot så jag fick betala hennes skor :P Kanske därför som det inte blev så mkt handling för mej heller. Jag köpte lite tegrejor på lagerhaus bara. Kanske ska ta lite kvällsmat nu och prova grejorna. Sen ska jag städa lite på rummet.
Ha en trevlig kväll med er!

Ledig dag!

Äntligen säger jag bara! En dag till utan ledigt hade blivit tvärnit, aldrig att jag hade orkat.... Igår kändes det minst sagt frustrerande. Jag fick lika lite tid i snitten då som i måndags och som det verkar är snittet det som prioriteras i sista hand. Det känns så himla tråkigt att chefen predikar om att vi ska ha en superbra snittkyl och sen blir det så här. Hur f'n menar hon att det ska gå ihop?! Jag var fruktansvärt arg när jag kom hem igår. Skrek och slängde ur mej allt som jag hållit inom mej hela dagen. Ska det vara så här framöver, ja då vet jag faktiskt inte. Sen vill dom att jag ska ta en stängning till för en inte kan pga att hennes sambo ska jobba utomlands. Det sa jag nej till. Ska jag kunna överleva måste jag ha städningen kvar och det kan jag inte om jag måste stänga en dag till. Dessutom låter det konstigt om en halvtidare ska ha två stängningar på en vecka. Nej, nån måtta får det vara! Ska det bli så ska jag antingen ha löneförhöjning eller fler timmar i veckan. Dom ska inte få köra med mej hur dom vill, det ska dom vara mkt medvetna om! Jag bara hoppas att det blir bättre än vad det är nu. Som sagt, allt är bara kaos nu....
Men idag ska jag försöka att inte tänka jobb. Idag ska jag bara göra det som faller mej in. Promenader har det inte blivit så mkt av på sistonde så jag ska nog försöka ta mej ut iaf. Sen kanske det ska bakas hallongrottor med tanke på att Emmie kommer på fredag =) haha... Städning till kvällen blir det oxå.
Nu ska jag däremot upp och äta frukost. Hörde att mamma drog till jobbet nu jag kan i lugn och ro avnjuta frukosten =)
Ha en bra dag!

Ingen bra dag...

Idag har det inte varit någon bra dag. När jag kom till jobbet och kollade dagens program var jag uppsatt på kassan två timmar plus att jag skulle städa omklädningsrummen. Min arbetstid på måndagar är 10-14 och dessutom kommer det blommor på måndagar. Med andra ord blev det en stressig och rörig måndag. Tröttheten börjar komma oxå efter åtta dagars jobb. Kände att jag inte hade mkt till tålamod idag. Fick sen stressa till tåget eftersom jag var tvungen och vara kvar en stund till och diskutera med Malin hur vi skulle ha det i snittet. Väl hemma fanns det iaf något som muntrade upp mej. Jag hade nästan glömt bort den där vinsten eftersom jag fick ett mejl om det i början av augusti. Men idag kom mitt presentkort på 1000 kr på the body shop :D Bara jag får några timmar över ska jag åka till Falun och unna mej en massa härliga saker. Det brukar vara så dyrt där så man handlar aldrig nånting. Men nu ska jag verkligen passa på =) Vinsten kunde inte ha kommit lägligare. När jag är som mest utpumpad....
Denna vecka kör jag med städningen igen. Idag var det förstås väldigt tungt. Imorgon får jag sova iaf. Jag börjar inte förrän 12.30 och sen ska jag och Frida stänga. Tisdagar kan nog bli bra dagar =) Imorgon hade jag tänkt åka dit lite tidigare och handla lite. Det där underbara coctailglaset ska jag bara ha! Det var kärlek från första ögonkastet =) Nu ska jag se lite hockey på tv och sen är det läggdax...

Ny vecka snart igen

Den här veckan har varit konstig. Det har inte varit någon skillnad på dagarna, jag har knappt vetat om det varit tisdag eller lördag. Imorgon börjar schemat och rutinerna. Det ska bli superskönt! Det börjar kännas i kroppen efter sju dagar nu. Idag blev det lite av en städdag på jobbet för min del. Jag dammsög och moppade lunchrummet, dammsög två kassor vid stängning och sist men inte minst så körde jag skurmaskinen i morse. Helvetes sak :P En kvart innan öppning hade jag inte gjort krukväxtavdelningen där det är som skitigast och då blir maskinen överfull. Gaahh!
Snabbt tömma och fylla på den igen och sen köra en snabb repa. Blev lite svettigt ett tag men tror jag lyckades få upp värsta skiten iaf :P Sen har vi fortsatt och producerat i snitten. Vi säljer mer och mer och det är jätteskoj =) Det ska bli kul nästa vecka då vi får sätta vår egen prägel på det. Hemma vid 19 idag. Stängningen drog ut på tiden igen...
Såg på ensam mamma söker vid 20 och sen har jag nog inte gjort så mkt mer.
Jag hade tänkt läsa några sidor nu och sen blir det sova!
Godnatt med er alla!

Fullt ös!

Det kan man säga att det har varit dom senaste dagarna. Jag har inte gjort så mkt annat än att jobba, äta och sova.
I torsdags öppnade vi då som sagt och det var helt hysteriskt! Alla fyra kassor öppna och långa köer. Att vi dessutom hade/har väldigt bra erbjudanden gjorde väl inte saken sämre. Enligt schemat skulle jag inte sitta i kassan så mkt men det har det blivit iaf. Kassaschemat sprack ganska så snabbt. Under torsdagen och igår har det gått ganska trögt med försäljningen av snittblommor, mest gladiolus och rosor som det är extra på. Idag däremot stog jag och Malin vid snitten och producerade och det gav genast resultat på försäljningen. Dessutom kom folk fram och vågade fråga om hjälp. Med facit i hand kanske vi skulle ha fått mer tid där istället för att stå i kassan... Menmen, dom här tre dagarna har iaf varit mkt bra vad jag förstår. Bra försäljningssiffror och än är helgen inte slut. Söndag imorgon och jobb igen. Sen är det måndag och då hoppas jag att vi kan komma in i det riktiga schemat. På onsdag är det iaf min lediga dag och det ska bli såå skönt =) Som ni ser består det mesta av mitt liv av jobb just nu. Idag hann jag iaf med och göra ngt annat. Lollo, lilla Elsa och hennes mamma och syster hälsade på mej på Blomsterlandet och när jag slutade besökte vi Camillas grav. Igår var det tre år sen hon tog livet av sej. Det är fortfarande lika obegripligt! Jag bara hoppas att hon har det bra nu <3
Nu ska jag slappa framför tv:n en stund. Sen känns det ganska lockande och krypa ner.
Ha en trevlig kväll!

Öppningen närmar sej

Idag var jag hemma vid 19.30 och det tyckte jag nästan var lyx. Hårdkörning på hög nivå de senaste dagarna kan man lugnt säga! Jag har blivit utnämnd till planteringsansvarig oxå så jag har planterat för glatta livet denna vecka. Igår och idag har vi dessutom haft både utbildning och föreläsningar. Utbildningen idag höll på och göra mej galen! Jag visste att det fanns saker och göra och sen malde gubben på med en del saker som endast rör Isabelle. Grr! Jag som hade tänkt sluta vid 18 tiden så jag skulle kunna ta mej hem i skaplig tid iaf. Som tur var hade chefen samma tankar så hon skickade hem oss vid 18 tiden. Skönt!! Imorgon ska jag vara på plats klockan åtta igen och ta emot en hel del snittblommor som kommer. Sen ska vi kila över till ÖB, som oxå öppnar då, med en plantering som jag och Frida har komponerat ihop. Kassan slapp jag undan väldigt mkt, ska endast sitta där en halvtimme. Det kommer nog och bli så hela helgen eftersom jag och Malin lär producera och ställa fram mer efterhand som det tar slut. Ser med spänning framemot öppningen imorgon! Antagligen enda gången i livet som man får vara med om det. Tydligen tyckte Katrin att det är lite speciellt det där oxå. När jag gick förbi hos dom när jag kom från bussen idag så ropade hon in mej och så fick jag en liten groddsak eftersom jag hade fått ett jobb =) Så himla gulligt! Finns bara Katrin som kan komma på en sån där sak. Skoj var det.... Nåt mer som är skoj är att jag har fått min Miss Li skiva idag =) Vad bättre kan pigga upp i höst än hennes underbara musik??

Till sist måste jag berätta om den glada nyheten som jag fick igår. Stina fick en liten Ivan i söndags och Ebba har blivit storasyster =) En dunderklump enligt Stina, 3800 g nånting och 51 cm var han. Det är klart att om man jämför med storasyster så var han ju det. Hemma var hela familjen igår iaf. En till unge hos Stina tror jag inte påverkar henne ett dugg. Så skönt med människor som kan ta livet som det kommer bara. Det gillar jag skarpt!
Nu ska jag ta och fixa med lite småsaker, med Miss Li skivan i bakgrunden =)

Sist men inte minst! Hjärtligt välkomna till Blomsterlandet imorgon kl 10 =)

För trött....

... för att orka skriva något längre inlägg. Ännu en underbar dag på jobbet och äntligen har jag fått vara lite kreativ. Iofs är jag inte så förtjust i planteringar men det är iaf bättre än och prismärka alla jäkla krukor. Sen blev det shopping på kupolen och ja, det gick en tusenlapp på 1½ timme. Men jag är nöjd =) Imorgon väntar en föreläsning hela dagen, 10-16 och sen jobb ca 2 timmar fram till 18. Superskönt med lite sovmorgon! Hela två timmar längre än idag....
Nu ska jag ta och leta på sängen hade jag tänkt. God natt och sov gott!

Vildsvin

Så har även vi sett dom, vildsvinen! Uch vad dom var fula! Jag vill inte för allt i världen möta ett sånt där odjur i skogen. Det som är otäckast av allt är att dom är så tama, knappt två meter från bilen stog dom där bara och kollade på oss utan att röra en fena. Hade vi haft mat med oss hade dom säkert ätit ur handen på oss. Nej, några såna där vill jag som sagt inte ha i skogarna. När och om det blir jakt på dom, då är jag den första som tar jägarexamen kan jag lova =) Men lite kul var det allt att ha fått sett dom... Just nu håller jag på och kokar potatis till matlådan imorgon. Jobbar till 18 och sen funderar jag på att stanna kvar och shoppa lite. Är så fruktansvärt sugen på det och det finns en del som jag skulle behöva! Jacka har jag kommit på att jag nog trots allt vill/behöver ha, ett par skor utan klack, tröjor och kanske nån skön sjal. Så vi får se om jag fortfarande är sugen efter jobbet och om orken finns. Nackdelen med att stanna kvar är att jag inte är hemma förrän efter 21. Det blir en lång dag i så fall....
Nu ska jag vänta på potatisen och sen blir det läggdags. God natt allesammans!

Spana in!

http://www.dt.se/nyheter/borlange/article350562.ece Inte varje dag man är med i tidningen.

Än så länge har denna söndag varit lugn och väldigt skön dag faktiskt. Har småpysslat med lite allt möjligt. Nu tänkte jag försöka mej på och bränna korten på "dom andras" dator till skiva. Det är ingen idè med att mina kort tar plats på deras dator längre. Känns tryggt att ha dom på skiva oxå. Sist jag brände gick det väldigt smärtfritt till en början men sen började det självklart och krånlga. Så nu ska jag göra ett nytt försök med resten få se om det går bättre.
Lite senare pratas det om vildsvinssafarie. Moster och dom var iväg igår och kollade så mamma och pappa blev nog lite nyfikna dom med, för i förmiddags kom mamma med förslaget om att vi oxå skulle åka och titta. Så fruktansvärt äckliga djur! Och dom är tama gör det inte bättre heller. Usch och fy!! Nej, utrota gärna dessa hemska varelser! Vill inte alls ha dom i skogarna. Det var allt så länge. Trevlig söndag eftermiddag önskar jag er!

Nora

Nu kan jag pricka av ännu en svensk stad som jag har besökt. När vi hade släppt av Gabbe vid ishallen för samling åkte vi in till Nora centrum, där det för övrigt var någon springtävling. Supermysigt ställe med gammaldags miljö! Faktiskt ett ställe där jag skulle kunna tänka mej och bo. Storleksmässigt lika stort som Leksand kanske. Vi hittade på ett mysig fik, även det i lite gammaldags stil. En kopp kaffe med dopp blev det innan vi åkte tillbaka till ishallen. Det blev dagens sämsta. Hör och häpna, kallare ishall än hemma och inga bra läktare. Som tur var hade mormor en filt att ha på benen så frysa slapp man iaf. Dock blev det stryck med 4-2. Idag mötte dom sina övermän trots att dom stundtals gjorde hyggligt ifrån sej. Nyttigt för killarna att möta lite motstånd. Dom fick en bra träning idag. Efter matchen tog vi oss mot Guldsmedshyttan där vi hittade ett gatukök/pizzeria. Två andra familjer ur Gabbes hockeylag var oxå där och därmed var pizzerian full för mer än tre bord hade den inte =) Jag tog en supergod vesuvio men så stor den var! Konstigt nog lyckades jag nog få i mej närmare 3/4 delar av den och ändå inte bli sådär kanonmätt... Hemma vid 21.30 sen. Planerna för imorgon finns inte. Jag vet inte alls vad jag ska göra. Någon brådska upp ska jag då inte ha. Med tanke på veckan som kommer kan man nog behöva sova en del. Nu ska jag försöka läsa ett par sidor mer än vad jag lyckades med igår. God natt och sov sött!

Bye....

Jag har precis varit och sagt hej då till en bakfull Fredrik. Så sakta som vi gick idag, så sakta har det aldrig gått under våra promenader förut. Några öl hemma hos brorsan igår satte sina spår :P Jobbigt att ut och resa idag. Jag skulle verkligen inte vilja byta med honom. Det gick ganska bra och säga hej då iaf, alltid jobbigt, men jämför med förra gången var det här mer smärtfritt. Bara att försöka låta bli och tänka på att det över tre månader tills han kommer hem nästa gång. Hoppas att hösten går med raketfart! Återigen är jag så tacksam för att jag har jobbet.
Snart är det dax för avfärd till Nora och säsongens första hockeymatch oxå. Ska bli skoj! Känns så skönt att det börjar bli höst med allt vad det innebär. Nu är det matdax och sen avfärd.
Ha en trevlig helg!

Njuter...

... av att det är helg och att man får vila lite. Sista timmen idag var jätteseg och knappast bättre blev det av att vi var tvungna och prismärka fler krukor. Först visste vi inte om vi skulle ha dom för dom fanns inte med på någon följesedel. Sen fick vi besked om att det var våra krukor, så det var bara att sätta fart och märka igen... Suck... Innan vi gick hem fick vi vårt schema för nästa vecka. Jobb måndag-söndag, totalt 50 timmar. Så mkt har jag aldrig arbetat i hela mitt liv kan jag säga. Tur att det är så kul och den 25:e kommer det in något som heter lön på kontot =) Lär nog bli en del denna månad.
Helgens planer blir att återigen ta farväl. Fasiken vad jag avskyr det! Det spelar ingen roll på vilket sätt man tar farväl, det är lika jobbigt varje gång. Jaa, Fredrik åker alltså imorgon kl 13 hemifrån så jag hade tänkt ta mej dit till 11 iaf. Känns nästan bäst och göra det så snabbt som möjligt faktiskt.... Vid halv två sen åker jag med till Nora och se på säsongens första hockeymatch live. Gabbe och dom ska spela vid halv fem där. Hela lördags kvällen lär nog gå åt nästan. På söndag har jag faktiskt inga planer. Antagligen passa på och slappa. Det lär det inte bli mkt av nästa vecka.
Nu ska jag försöka mej på och hålla ögorna öppna en stund så jag kan läsa ett par sidor.
Godnatt kram till er!

Vilken stjärna!

Frida på jobbet lyckades få till det flera gånger idag. Antagligen är jag så himla trött då jag tycker det här är hesteriskt roligt men så här var det iaf. En dam hade kommit in i butiken i tron på att vi hade öppnat, flera stycken gjorde samma sak. Iaf så utbrister Frida, men vad är det för en liten dam som är här inne och går... Sen står jag, Micke och Frida vid entrèdörren. Utanför står det som små stolpar och en står så att det blir en väldgt liten öppning vid dörren. Jag tyckte att dom borde ha stått lite glesare och frågar därför varför dom står så där tätt. Micke tror att det är för att ingen ska kunna köra in med bilen genom dörren och göra inbrott. Då säger Frida, vad då finns det risk för det eller?? haha... Som vi skulle veta det.. Känns bra att man kan skratta och ha så pass kul som vi har redan. Det känns som en bra grupp tycker jag. Helt klart! Kom hem strax före sju idag. Fixade lite plättar och sen kollade jag på idol. Eller slötittade lite rättare sagt. Sen blev det en promenad med Fredrik. Jag rustade med både långkalsonger och vantar. Vantarna fick jag ta av mej men annars satt inga kläder i vägen kan jag säga. Hösten är här känns det som. Härligt tycker jag!
Nu är det dags att sova. Ett sista ryck väntar imorgon innan vi alla har gjort oss förtjänta av lite helg.
God natt och sov gott allihop!

Livet går vidare...

Det känns inte så farligt som jag trodde. Tre veckor sammanlagt på ett år är kanske lite för tunt underlag. Om han hade bott hemma i Sverige hade det kunnat bli något för det finns känslor. Just därför hade det varit lite jobbigt där nere och jag måste väl säga att det inte varit helt lätt för mej heller. Efter ett tag hade det nog inte funkat iaf så det var väl kanske bra och ta det här beslutet nu. Jag hoppas att vi kan ses som kompisar dom gånger han är hemma och det borde inte vara några problem. Och om sju år, då är han förhoppningsvis på hemmaplan för gott ;) Den som väntar på nåt gott...
Kanske läge för några timmars sömn nu. Imorgon är chefen på plats och då blir det andra bullar :P
God natt!

Ruta ett

Jag var nog för optimiskt. Hur kunde jag vara så dum och tro att någon så interligent och duktig på alla sätt och vis vill ha någon korkad typ som jag? Jag fick drömma i knappt en månad. Nu är den gråa och trista vardagen som jag är så van vid tillbaka igen. Tillbaks på ruta ett....

En överväxel

Om inte allt var prismärkt före fredag var det bara helgjobb som gällde. Ingen ville det så idag la vi in en överväxel och vi hann med jättemkt. Har varit en jättebra dag tycker jag! Vi blir mer och mer sammansvetsade och det är kul. För att jag skulle kunna vara kvar så länge som möjligt tog jag bilen dit. Jag åkte hemåt vid halv fyra. Hem och åt och sen iväg och städade. Hemma vid åtta, duschade och såg på sommarkrysset. Dagen har gått i ett idag med. Just nu ser jag på en dokumentär om Anna Lindh. Har snart gått fem år nu... Minns den där dagen, då gick jag i högstadiet. Hemskt var det!

Morgondagen består av jobb, kanske ända till 17. Sen kommer kanske Fredrik kommer och hämtar mej och sen nånstans och äta. Nu ska jag se klart dokumentären och sen blir det sova....


Jobb....

Måndag är över och en femtedel av veckan är avverkad. Det verkar som att vi kommer och få jobba övertid den här veckan. Helt utan vidare hade hon satt 8-17 på oss allihopa. Eller ja, vi fick väl se hur mkt som behövdes. Man kan ju tycka att hon kunde ha sagt det lite tidigare. Hon borde väl ha vetat om i fredags hur läget var iaf. Då vi fick reda på det idag kunde varken Karin eller jag stanna längre. Karin åkte vid tolv som vanligt, jag kunde vara kvar till två iaf men sen hade jag städningen som väntade hemma. Hade jag vetat tidigare hade jag kunnat fixa så nån annan städade men då vi fick reda på det samma dag var det svårare. Aja, det gick och lösa iaf. Imorgon ska jag ta bilen så jag kan stanna lite längre. Det är faktiskt mkt och göra så jag förstår att det behövs jobbas övertid. Det blir en skapligt lön tror jag bestämt =) Som ni kanske märker så har dagen gått i ett. Först jobb 8-14, sen hem och äta och byta om och städa då. Sen var det bara hem igen och ducha och så ut och gå med Fredrik. Det känns inge vidare och behöva jobba så mkt när han är hemma. Vi hinner ju knappt ses överhuvudtaget! Sen dröjer det ju mer än tre månader till nästa gång... Tungt, jaa..
Nu är det dags för sängen tror jag bestämt. Tror jag skulle kunna somna på stört faktiskt.
Så en god natt kram till er!

Kommit till rätta!

Självklart har Fredrik kommit till rätta. Han hade mobilen i ett par andra byxor igår och därför inte hört mina mess. Lite konstigt att jag inte fick svar senare tycker jag dock... menmen... Var iaf hem till honom en sväng på eftermiddagen.
Det var tänkt att vi skulle ut och gå en sväng nu på kvällen oxå men självklart regnar det ju! Bläää!
Får göra ett nytt försök imorgon få se om vi har vädergudarna med oss då istället. Får hoppas på det!
Måndag imorgon oxå. Helgerna bara springer förbi oavsett vad man gör. Denna helg har inte innehållit ett dugg men ändå har det rusat iväg i raketfart. Imorgon kommer som sagt "Kruk-Anna" och ställer i ordning i hyllorna åt oss.
Ska bli spännande! Börjar fundera på om jag inte ska lägga mej snart. Förhoppningsvis kan jag sova lite bättre i natt.
God natt med er!

Var är han?

Var sjutton är Fredrik nånstans?? Jag messade honom två gånger igår men han har ännu inte svarat. Det kan säkert finnas vilken enkel förklaring som helst på det men klart att man blir fundersam. Han brukar ju ALLTID svara även om det kan ta ett tag ibland. Ska försöka ringa honom bara klockan är lite mer. Just nu är det alldeles för tidigt med tanke på att klockan bara är nio. Ovanligt att jag är uppe då men det beror helt på att jag har sovit jättedåligt i natt och drömt en massa hemska drömmar. Kan konstatera att jag inte på några vilkor vill att Fredrik ska försvinna ur mitt liv. Trots att vi sällan kan ses så vill jag inte förlora honom för allt i världen. Just därför blir man lite ororlig då han inte hör av sej. Är allt som det ska verkligen? Aja, förhoppningsvis får allt ett svar om ett par timmar...
Denna dag är inte heller fyllt med något särskillt. Som sagt, jag håller alla dörrar öppna få se vad som händer.
Jag tror iaf att det blir frukost nu. Så tiden går lite snabbare.
Ha en bra dag!

Trevliga kaffedrickare

Jag har inte hört av Fredrik på hela dagen och än har jag inte fått svar på smset som jag skickade för ett tag sen...
Typiskt karlar och inte få tummen ur. Alltid likadant! Tur att det finns handlingskraftiga kvinnor.. haha!!
Jag tycker mej ha märkt att Emmie är lite av samma sort, som vill fixa, dona och planera.
Kan det vara så att det är ett storasyster syndrom det där?
Min moster är rätt bra på att dona och greja hon med och hon är oxå storasyster. Så ja, det är möjligt att det är så.
Det blev en dag med just ingenting idag. När mamma och pappa kom hem åkte vi till mormor en sväng.
Eftersom jag bara får fika hos mormor passade jag på och tog för mej av det som bjöds =) Mormor fällde en rolig kommentar oxå då vi pratade om att jag lärt mej och tycka om kaffe. Mormor tyckte minsann att folk som drack kaffe var trevliga och sen fick saftdrickarna säga vad dom ville =) haha!
Om ni inte förstått det redan så är min mormor en riktig "kaffetant". Kaffe förmiddag och eftermiddag ska det vara!
Vad jag ska hitta på nu vet jag inte. Självklart regnar det ute. När ska det sluta regna och bli bra väder?? Hela augusti har ju varit så här. Usch och fy! Nej, om man kanske skulle ta och slå på tv n en stund då. Något av värde borde väl visas iaf.

Höst snart?

Jag blev lite förvånad när jag strax före elva gick in i köket och såg att det endast var 10 grader ute. Det har det annars varit när jag har gått upp vid kvart över fem på mornarna. Kanske håller höstluften på att komma..? Jag hoppas det! Jag tycker inte alls om den här fuktiga luften som varit på sista tiden. Mitt hår tycker inte heller om det. Det blir inte dom där fina lockarna som ibland kan visa sej utan det blir krusigt och spretar åt alla håll. Nej, låt det bli höst och kyligare nu! Som tidigare nämnt blev det en sovmorgon idag med. Sen dess har jag inte gjort annat än sutit här nästan. Och ätit och duschat då. Vad som händer idag vet jag inte. Än så länge har inte Fredrik hört av sej. Vet ju inte hur han har tänkt sej dagen så jag ligger lågt få se om han hör av sej senare.
När vi snackar höst så finns det förutom vädret ett annat tecken på att hösten är på G, hockey så klart =) Gabbe är till Falun idag och spelar andra träningsmatchen för säsongen. Nästa helg är det i Nora och då ska ev jag följa med och kolla. Fast det som lockar allra mest kanske är IKEA ändå =) Oavsett om jag ska med eller inte så ska det inhandlas en hylla som jag ska ha alla groddsaker på. Jag hittade en lagomt stor och en lagomt dyr hylla på nätet som jag ska slå till på. Pappa erbjöd sej annars och fixa ihop något på jobbet men man vet aldrig när det finns tid till det då dom har ganska mkt och göra där nu. Dessutom finns det inga garantier för att den blir nå billigare heller. Så en IKEA hylla får det bli. Nu ska jag plocka ihop lite innan "regeringen" kommer hem från Falun och börjar klaga =)
En trevlig dag önskar jag er!

Gaaahhh!!

Gaaah! Jag blir totalt vansinig på folk som inte kan planera. För er i min bekantskapskrets som inte visste det redan.... Nu är många av mina nära och kära ganska så bra på det men sen finns det en människa som man undrar om hon överhuvudtaget kan planera så hon hinner upp och tar sej till jobbet. Tydligen är det så pass iaf för än har hon då inte fått sparken =) haha... Nej men folk som inte kan planera retar mej så oerhört! Sen kan det ju hända att det kommer något emellan som man inte räknat med och som gör att planerana måste ändras. Men det är en helt annan sak.
Var redan på dåligt humör när jag kom hem för ca en timme sen och det här gjorde inte saken bättre. Hungrig är jag oxå. Bläää! Det blev en dryg dag på jobbet idag. Vi fick massa info på morgonen som skulle matas in och innan det var klart höll jag på och bli galen. Helt snurrig i huvudet! Får nog helt enkelt låta en del gå igenom så att säga och så får det fastna efter hand. Vi har fortsatt med krukuppackning idag med. Känns ändå inte som att kartongerna har minskat något. Nej, en helg var precis vad som var behövligt. Måste få en paus från krukorna och tänka på något annat ett tag. Blev visst mkt negativt i detta inlägg. Något som iaf är positivt är att Fredrik kommer hem idag runt midnatt :D Tjoohoo! Det lär väl säkert inte bli så vi hinner ses idag men imorgon hoppas jag iaf =) Så bara för att en människa inte kan planera tänker jag inte byta dag och därmed missa en massa tid som ev hade kunnat spenderas med Fredrik istället.
Nej, nu får det bli hemma ikväll istället. Hoppas på att det blir ngt gott i matväg =)
Trevlig kväll och helg med för den delen. Har ju inte planerat min helg riktigt som man vet aldrig om jag får någon tid för att skriva eller inte =)

Höstmode

Har sutit och spanat in vad som gäller i höst med skor och jackor. Jag kan konstatera att det inte är alltför stor skillnad från förra hösten. Några små detaljer bara. Såg att det fanns ett par likadana stövlar som jag redan har. Klippte bara bort ett spänne och så var dom nästan identiskt lika. Vipps så spar man 400 eller nåt... Jag tog oxå fram min vinterjacka och likadant var det där, bara några detaljer som skillde mellan den och en som jag hittade på H&M.
Lite färre knappar på min bara men det var nog det enda som var skillnaden oxå.
Så jag behöver nog inte kosta på så mkt till hösten/vintern vad gäller uteplagg. Funderar på och köpa ett par nya vinterskor bara. Såg ett par snygga och framför allt varma skor när jag gick på kupolen nyss en dag här.
Sen hade jag oxå tänkt köpa ett par stövletter utan klack. Men sen får det nog vara bra...
Däremot tänkte jag köpa lite mer tröjor i olika modeller och färger. Verkar som att det ska vara mkt cardigan i alla olika längder och det är ju alltid ett säkert kort. Dessutom verkar det vara mkt grått. Det är ingen färg som jag har jättemkt av men som faktiskt inte är så dum. Hur jag passar i den är en annan fråga. Tycker sånt där är så svårt. I min garderob rymms det alla regnbågens färger kan jag säga.. haha... Hade varit kul och gå till nån sån där som kan se vad man passar i för färger. Vet att mamma gick till nån sån förut...
Vad gäller jobbfronten så verkar det inte riktigt som att allt klaffar. Krukorna ska vara uppackade till på måndag för då kommer "Kruk-Anna" som vi kallar henne. Hon ska hjälpa oss att ställa upp dom på hyllorna efter visst system. Eftersom vi har massor kvar att packa upp då det inte har funnits några vagnar att packa upp på, så lär vi jobba övertid imorgon. Jag erbjöd mej att jobba fram till 15 iaf. Tre timmar extra borde väl vara till någon hjälp tycker man.
Blir tacos hemma hos Therese på kvällen så man vill ju inte komma hem alltför sent heller.
Dessutom är jag fruktansvärt slut idag med så pallar nog inte alltför mkt övertid. Fick dock sova några minuter extra eftersom jag hade bilen idag. Skulle direkt vidare till Djurås och få information angående vikariejobb på dagis. Var in på donken och skulle köpa ngt att äta så jag skulle överleva. Som vanligt fick jag vänta på min hamburgare så det var med nöd och näppe jag hann till Djurås till ett. Blev där knappt en timme kanske och sen vidare till arbetsförmedlingen. Jag fick ett papper påskrivet så jag ska kunna få pengar för augusti. Det blev mitt sista besök och min sista kontakten med arbetsförmedlingen, någonsin hoppas jag :D Hurra! Nää, nu har jag babblat alltför länge för att någon ska orka lyssna längre :P Dags att slå på dumburken och se vad som visas.... Just satan, Idol är det ju!

Plus!

Idag kändes det nästan som att vi stod och stampade på ett ställe hela tiden. Vagnarna där vi ställer krukorna på var slut så vi fick mest prismärka kartonger och göra dom klara för uppackning tills vi får nya vagnar. En städkurs fick vi idag oxå. En kille var dit och visade hur skurmaskin, dammsugare och högtryckstvätten funkar. Den där skurmaskinen var riktigt kul och köra =) haha.. Fast med tanke på att jag har lite med tidiga mornar och sena kvällar lär jag nog inte bli den flitigaste användare av den. Städningen görs ju morgon och kväll så....

Hemma vid 14. Gjorde lite fisk och potatis med remouladsås. Inte alls så dumt! Lyckades iofs bränna fisken lite men ner gick den iaf :P Sen blev det en promenad. Ställde mej på vågen igår och utan att nämna hur mkt så kan jag säga att jag hade "gått plus". Hade nästan det på känn efter en sommar med lite fysisk aktivitet och massor av onyttigt. Men nu ska det blir ändrig på det när hösten nu kommer. Endast fikabröd hos mormor och godis får endast ätas på helgerna, helst bara en dag. Mindre alkohol ska det bli och ännu mer frukt än vad som äts nu. Sen ska jag börja röra på mej igen på riktigt. Promenader är inte svårt att komma igång med. Hinner ibland ta en tur i Borlänge innan jag börjar oxå så det är ju bra. Sen ska jag dra igång med Emmies magträning. Den hinns med på min lediga dag och en dag när jag jobbar förmiddag. En lagom dos som inte alls är svårt och fixa. Skönt dessutom att ut och röra på sej i höstluften!

Just nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hem. Hon ska slänga i lite ny färg på mej. Känns behövligt nu efter sommaren. Var in på kupolen idag när jag slutade och köpte färg. Sen var jag in till konkurenterna på kupolen och köpte en bukett åt bara mej. Om alla andra är så fega och inte törs köpa någon bukett åt mej får jag väl göra det själv då =) Inte lika kul iofs men det kan inte hjälpas...
Ikväll börjar Idol oxå. Det lär väl bli så att man tittar antar jag. Nyfiken på om nya juryn är lika hård som den gamla....
Trevlig kväll på er!


Schema

Idag har vi kommit ett steg närmare. Schemat har kommit i vår ägo! Äntligen, som vi har väntat på detta schema. Mitt schema passade väldigt bra med bussar och var väldigt bra överhuvudtaget tycker jag. Börjar aldrig tidigare än 9.45, stänger bara en dag i veckan och jobbar inte mer än var tredje helg. Det enda minus är att jag jobbar till 18 på fredagar =/ Lite synd att det inte var mer sammanhängande ledighet. Hade varit kul och kanske hälsa på Fredrik där nere nån gång oxå. I värsta fall får man väl ta en dag ledigt i så fall.... Det som oxå är bra är att jag fortfarande kan ha städjobbet kvar. Om inte jag och Malin kan byta dag kan jag städa på måndagar när jag har slutat och på onsdagar som är min lediga dag. Skulle vi byta blir det så att jag är ledig på tisdag istället och det gör ju ingenting. Som sagt, jag är nöjd =) Dagen idag har sett ut likadant som igår kan man säga. Uppackning av krukor. Jag tror aldrig dessa kartonger ska ta slut nån gång. Och så mkt skräp det blir! Idag har jag oxå stått och mosat kartonger =) Kul apparat det där....  Väl hemma hamnade jag här i vanlig ordning. Sen mat och så iväg och städa. Imorgon var det tänkt att jag skulle träffa Tess på kupolen. Nu blir det inte så iaf på grund av att hon ska jobba. Ska iaf dit och köpa hårfärg så mamma får slänga i den på kvällen. Känns som att det verkligen behövs! När vi pratar kupolen, den ligger på tok för nära Blomsterlandet :P Jag törs lova att det kommer och spenderas ganska mkt tid där framför över.... Tyvärr måste jag nog säga :P
Kanske dags och krypa i säng nu. Börja kännas och vara uppe så tidigt...
God Natt med er!

På riktigt

Nu känns det som att jag har börjat jobba på riktigt. Idag har vi börjat packa upp krukor och det är då man inser att vi snart ska öppna =) Undrar om vi hinner klart i tid. Helt klart är att vi får räkna med mer än 20 timmar i veckan mot slutet. Men det har jag verkligen ingenting emot! Hade samtal med Therese, chefen, oxå. Det var ett väldigt positivt samtal tycker jag. Men hon överraskade mej ganska rejält och säkert alla andra oxå....
Hemma vid två iaf. En timme senare klev Adam upp och när jag tog en macka till mellanmål undrade han om jag oxå åt frukost =) haha! Då hade jag gjort en arbetsdag redan. Eller en halv iaf... En "halv" arbetsdag väntade sen igen i form av städning i vanlig ordning. Sen dess har det inte hänt så mkt. Hamnade framför ett program där folk utförde udda saker. Det som var värst var väl ändå tokstollen som satte krokar skinnet och sedan blev upphissad i luften 60 m. Vad är det för människor som kommer på en sån tanke?! Finns folk till allting kan man konstatera.
Nu blir det läsning en stund och sen sova. Klockan står på 05.15 imorgon med. Tur att det är något roligt man ska på....


RSS 2.0