Gäsp!

Blir så matt. Jag sov jätedåligt i natt. När klockan ringde 07.30 var jag medvetslös nästintill. Jag pallrade mej upp iaf och åkte iväg på matte till kl 09. En halvtimme senare var jag hemma igen för Maj (läraren) var så klart sjuk. Och jag som verkligen har kört fast igen! Det får nog bli Jocke en vända till... Måste vara klar med kapitel två den här veckan oxå. Som om det inte vore nog med det krånglar a-kassan oxå. Det är helt omöjligt och förstå sej på dom. Och inte gör dom det lättare för en att förstå heller. Så jaa, just nu är jag rätt så less. Snälla, ge mej ett floristjobb och all den här skiten är löst!

En bättre dag

Om onsdag var en dålig dag så har den här dagen varit mkt bättre. Vi blev väckta kl 9 av min telefon och det var då lika bra det. Örjan är ingen morgon människa och han ville verkligen INTE ut och springa. Men jag tvingade honom. Nu ska vi börja med sunda vanor har jag bestämt. Eftersom han är ganska lättövertalad kom vi ut vid 10-tiden =) Det gick tufft i början med tanke på att jag inte har sprungit på evigheter. Men det gick bättre och bättre, dock kände Örjan av benet mot slutet. Han hade sprungit med fotbollsskor på asfalt förut och tydligen är inte det någon bra idè. En liten runda blev det iaf. Hem och i duschen för att sen laga mat. Rödvins marinerad kött och potatis tillagad av min mästerkock =) Efter gympa och lunch var det nu matte som stod på schemat :P Jocke kom över och hjälpte mej med några tal som jag hade kört fast på. Som vanligt blir allt så enkelt när han förklarar och hjälper mej =) Vid 16-tiden var det dax för Örjan att jobba så jag gick med honom till jobbet och tog sen en liten runda. Sen var jag på Hemköp för att handla lite grejor till min sallad som jag nu sitter och mumsar på =) Jaa, jag hade oxå kunnat handla på Rätt Pris när jag lämnade Örjan, på Ica som jag passerade efter vägen elller varför inte  Lidl :P Men Hemköp fick det bli för att det är närmast. Jaa, Lidl var väl och ta i men jag ville bara göra er uppmärksam på skillnaden här i Hedemora och hemma i Björbo. Jag som är van vid mindre tycker att det här är rena lyxen. Att kunna välja på fyra olika ställen och att det dessutom är gångavstånd till alla.... Nu ska jag äta upp det sista av min sallad. Sen blir det lite plockande.
Trevlig kväll, och helg om vi inte hörs på ett tag!

Dålig dag

Det har inte varit nån vidare bra dag idag. Allt har varit så himla segt. Pluggandet har bara blivit halvgjort känns det som även om jag blev klar med uppgiften. Att sen läsa lite grann gick inte alls. Så sjukt omotiverad.
Sen att jag blir galen av att vara hemma gör det inte bättre. En endaste matbutik finns i denna lilla by och nu kommer den att vara stängd i några veckor på grund av ägarbyte. Visseligen finns det en bensinmack men vilket utbud har den då?! Så droppen var ikväll när jag skulle göra sallad och inget fanns hemma. Vilket I-lands problem egentligen men just ikväll var det katastrof. Så skönt att denna dag snart är över iaf! Imorgon far jag till Hedemora.
Det var tänkt att jag skulle åka dit till kvällen, eftersom Örjan lanar med några kompisar hemma hos Jocke, 
men nu åker jag dit imorgon fm iaf.
Står inte ut här hemma längre. Ett par timmar i min ensamhet ska bli ljuvligt.
 Nu ska jag fixa lite gröt istället för sallad. Trist men äta lär man ju....
Trevlig kväll!

Träning

Idag var jag och mamma till Falun & Borlänge. Mamma har länge pratat om att hon vill att vi ska ta en shoppingrunda. Eftersom tisdag är hennes tidiga dag på jobbet passade det därför bra just idag. Dock hade jag inte tänkt handla något eftersom jag gjorde en runda med Tess förra veckan. Behöver jag säga hur det slutade? Ett par springskor, en väska, en tunika och 4 st stolsdynor följde med hem. Fast jag kan skylla ifrån mej stolsdynorna, som var väldigt billiga och som behövdes till Örjans kök, och likaså springskorna. Nu är det ett måste och ge sej ut på en löprunda lite då och då. Kan inte påstå att jag är så värst tränad nu på något vis.
Så jag ska dra med mej Örjan ut här senare i veckan när jag kommer till H-mora =)
Imorgon blir som sagt en pluggdag. Jag hann ganska mkt idag på förmiddagen efter att jag lämnat Örjan vid bussen, så förhoppningsvis hinner jag kanske göra något annat imorgon oxå. Fortsätta städa mina skåp kanske.
Började med klädskåpen ikväll. Det blev en hel del slängt och mer hade jag kunnat slänga men på något vis så gick det bara inte att slänga det ändå. En del kläder tycker man bara för mkt om för att kunna slänga även om dom har varit med ett tag. Så dom får helt enkelt hänga med en säsong till.
Nu börjar det bli läggdags. Blev en lång dag idag...
Godnatt med er!

Påsk

En vecka sen sist igen. Hela påsken har snart gått. Morgondagen är kvar iaf och då ska vi umgås med mamma och pappa hemma i Björbo. Bara Örjan har slutat nu ikväll kl 21 ska vi bege oss hem. Under påsken har vi jobbat torsdag och lördag båda två. Fredag var en dag med strålande sol. Efter en promenad och lite lunch åkte vi ut till Sjulsbo där det var besök från Hofors. Morfar Totte och hans fru Britt. Så det blev fika där innan vi åkte hem och gjorde vårt påskbord =) Blev en mini variant men ändå. En lite större variant blev det igår hemma hos farmor "Rutan". Efter en jobbdag var det bara hem och göra sej i ordning för att dra dit. Det blev en trevlig kväll med "Rutan", Hasse, Lena och faster Titti med maken Lennart, som jag för övrigt inte har träffat förut. Vid 23 tiden var vi hemma igen. Efter en stund i soffan kände vi båda att sängen var lockande. Vi hade först tänkt gå på hotellet, men nej vi orkade verkligen inte. Sov som stockar båda två hela natten med fönstret uppe. Underbart! Idag var det tidigt upp för bandymatch i Vikmanshyttan. Dom spelade mot Tias lag så Martina var oxå där. Kul med sällskap! Denna gång var det iaf Tias lag som gick segrande ur striden. 11-7 till dom blev det. Vi åkte hem och gjorde mat och sen var det bara ut som gällde. Från att ha varit vinter helt nyligen kändes det nästan som sommar ute. Underbart!  En glass på en parkbänk med världens underbaraste Örjan. Så mkt mer önskade jag mej inte just då! Att sen få plocka årets första tussilago gjorde inte saken sämre heller.
Örjan började jobba 15.30 så jag gick med honom dit. Väl hemma var det bara att bita i det sura äpplet och börja plugga =/ Men nu är jag före planeringen både i matten och naturkunskap. Så imorgon kan jag unna mej en ledig dag. Tisdag blir det shopping med mamma och på onsdag blir det åter en pluggdag.
Nu ska jag se till att allt är packat och klart och sen börjar det bli dax att bege sej till Rätt Pris.
Ha det bra tills vi hörs nästa gång!

Vår!

Äntligen börjar vi få lite vårvärme! Har varit några härliga dagar nu. Får verkligen hoppas att det håller i sej över påsken oxå. Såg dock inte ut så i tidningen men man kan ju alltid hoppas på att dom har fel :P Örjan ska jobba hela veckan utom fredag och jag ska jobba torsdag och lördag. Skönt med lite pengar! Kan nog få räkna med att få en dag lite då och då på centrumblomman.... Annars är det som sagt plugg som gäller just nu. Jag gjorde ett bra naturkunskapsprov i fredags så det känns skönt =) Däremot är matten omöjlig =( Idag har jag iaf ringt komvux och sagt att jag ska börja, trots a-kassan. Så imorgon ska jag dit. Skönt och äntligen få komma igång! Hoppas bara att jag kan få byta till den andra boken oxå. Kan inte fatta varför jag från första början valde och satsa så högt som jag gjorde. Då jag vet att matte inte är mitt ämne skulle jag ha tagit den lättare redan från första början. Aja, vi får se om det går att ändra det där....

Helgen som gått har varit ganska lugn. Jag och Örjan åkte till Borlänge i det underbara vädret i lördags. Jag var bara tvungen och hitta en present till pappa, vilket jag oxå gjorde. Jag "kvitterade" även ut ett par solglasögon på H&M. Jag hade en rabattkupong på 50 kr och det var precis vad dom kostade :P Örjan hittade en superfin jacka oxå!
Efter ett par timmar i kupolen ville vi bara ut,ut! Så vi köpte en glass på donken och gick ut och satte oss. Det om något är väl vår. Sen gick vi in till centrum en sväng innan vi for hem till Hedemora igen. Igår blev det ett besök hos svärmor och svärfar. Vi hjälpte till och dra ris och sen blev det en promenad ut i skogen för att hämta påskris. Kl 16 fick dom säga vad dom ville, då skulle jag se på hockey!! Fbk vann en mkt viktig bortaseger och nu har dom chans att avgöra på hemmaplan på onsdag. Vi fick även lite mat i magen innan vi åkte in till "bebyggelsen" igen.
Vi tittade på 4 an filmen och sen blev det sängen för idag var det tidig morgon. Vi var uppe redan kl 7 med tanke på att Örjan började 8.30. Jag tog 9.30 tåget hem. Det har varit en lååång dag hemma... Jag har försökt plugga lite men motivationen finns inte idag, så är det bara! Imorgon ska jag träffa Tess iaf. Det ska bli lika skoj som vanligt =)
Dags och ut en sväng nu innan städningen väntar...
Ha det fint!

Plugg....

Skriver knappt här nå mer nu. Från och med förra måndagen läser jag även naturkunskap. Varken matte eller det är de lättaste så det tar en del av min tid just nu. När man inte har pluggat på ett tag dessutom så är man lite ringrostig. Stackars Jocke får hoppa in och hjälpa mej titt som tätt...
Men nu ska jag försöka få börja "på riktigt" på komvux så jag kan gå dit och få hjälp när jag behöver det. Den där jäkla a-kassan är helt hopplös och tar så förbaskat med tid på sej! Så nu tänker jag börja iaf, oavsett vad dom säger.

Annars händer det inte så mkt. För två lördagar sen blev det en heldag med mamma och pappa i Hedemora. Gabbe hade ju cup då. Och mellanmatcherna blev det en promenad i centrum för att visa shoppingutbudet, vilket inte är så mkt. =) haha... Sen blev det även middag med Örjan mor och far samt Staffan & Jenny. Jenny som för övrigt ska födda om knappt två månader. Det hade hänt en del med henne sen vi såg henne sist kan jag säga, det var strax före jul. Cupen slutade i en andra plats för grabbarna. Bra jobbat!
Helgen som kom jobbade jag lördagen. Det var full fart! Fasen, det där stället måste gå ganska bra ändå och det glädjer mej. Anneli är den bästa chefen jag haft någonsin och hon är värd all framgång. Nästa gång jag ska dit är på fredag och sen till påsken.... Efter jobbdagen var det bara hem och fixa till sej och göra tacos. Vid 18.30 kom Tess och Julle och åt med oss :D Så glad att dom kunde komma! Sen droppade det in folk efter hand hela kvällen. Det blev en jätterolig förfest och där kunde det ha stannat. Det gör mej bekymrad av att se vad alkohol kan göra på många personer. Dom blir ilskna och aggrisiva, det blir gråt och det blir skrik. Just nu känner jag inte för och gå ut på mkt länge. Det blir ju ändå bara kattskit av alltihop! Nää, sista april kanske det blir här näst. Om det är nån kul fest nånstans.  Annars kan man lika gärna stå vid en majbrasa och hänga. Huu, nu låter jag snudd på som en mor på 40 och strax där över men faktiskt är det precis så här jag känner nu. Denna helg ska vi då absolut inte göra ngt alls. Eller jo, en sväng till Borlänge blir det på lördag iaf och köpa en present till pappa. Om Örjan inte är helt slut vill säga. Han är sjuk nu med förkylning och feber. Så det är anledningen till att jag fortfarande är i Björbo. Men imorgon åker jag dit oavsett hur sjuk han är. Det lär då inte vara så pass att han smittar iaf. Det var allt jag hade för nu. Dax att bänka sej framför tvn igen och hoppas att färjestad gör en bättre andra period i denna sm-final 1.
Ha det bra med er så hörs vi snart igen!

RSS 2.0