Rosa Bandet

Jag såg galan från kl 21 ikväll eftersom vi var hos Staffan och Jenny på fika först. Och det gick verkligen rakt in i hjärtat på mej. Känner att jag måste få skriva av mej lite. Mycket som snurrar i huvudet.
När den där karln berättade om hur hårt hans familj hade drabbads då både döttrarna och hustrun hade gått bort, då brast det för mej. Allt det där får mej och tänka på morfars sjukdomstid och tiden efter att han gått bort. Hur man maktlös står där bredvid och ser någon man älskar så mycket långsamt försvinna, någon som under hela ens liv har funnits där. Som man har gjort så mycket roligt med.
Jag kan bara ana hur mormor kände det. Att efter mer än 50 år mista sin livskamrat, som man ända sen ungdomsår har delat hela sitt liv med. Tillsammans sett barn och barnbarn växa upp och även varit med om att två barnbarnsbarn har kommit till världen. Livet är så orättvist. Varför skulle just morfar drabbas??
Cancer skrämmer mej för det har funnits så mycket av det i min närhet. Min farmor och hennes syster dog båda i cancer i unga år, deras mor dog dock i senare ålder och nu har den tredje systern av fyra oxå en form av cancer. Alla har de haft olika cancer men ändå cancer. Och så morfar då... Jag önskar så att man nån gång i framtiden kan hitta botemedel för denna hemska sjukdom. Är det något jag lägger pengar på när det gäller välgörenhet så är det just cancerforskning.

Nu känns det som att det blir en sväng till graven i helgen. Tända lite ljus och så. Vill även visa Örjan var mina nära och kära ligger någonstans.
Nu ska jag försöka få lite ro och sova. Ska försöka locka Örjan från datorn oxå.
Sköt om er!

Uppdatering först nu....

Först nu blev det en uppdatering. Stockholm var jättekul iaf men som sagt inte så mkt tid och fredagen fick jag spendera själv i princip eftersom Stina och Ida var och tog kort. Men det var inga problem för det. Blev en hel del shopping iaf :) Torsdag däremot hann vi med en sväng ute i Täby (där vi bodde) bara. Den största anledningen till det var nog att Stina och Ida missade sitt tåg från Borlänge. Som tur var gick det ett en timme senare. Jag fick spendera timmen på centralen i väntan på dom. Hemma till kvällen, idol och sen i säng. Upp på lördag och iväg och gjorde högskoleprovet. Jag och Martina var hem hit och åt lunch sen. Jag tycker att det gick ganska bra med tanke på hur svårt det var. Dessutom spelar det ju ingen roll för min del vad jag får, bara jag kommer med i en till grupp så. Sen var det kalas för Örjan här med lite tårta. Ö s mor och far och dessutom hans kusin med sambo, som vi inte väntade hit. Kul att få träffa dom iaf! Första gången för mej. Till 17.30 sen hade ju vi bokat bord på akropolis så tyvärr var vi tvungna och köra ut dom. Vi hann nätt och jämnt komma hem från en supermåltid förrän folket började och droppa in. Dom som ALDRIG kommer prick 19 utan snarare efter 20. Aja, vi blev 15 st till slut och det var som på den gamla goda tiden med samma gamla personer. Skitkul med andra ord!
Däremot var inte hotellt så mkt och hurra för. Har varit så de senaste gångerna tyvärr. Väl hemma städade jag ihop lite för det såg typ ut som tredje världskriget. Örjan, han hade nog en öl eller två för mkt i kroppen så han gick och la sej direkt. När jag kommer in i sovrummet möter jag en syn som jag aldrig ska glömma. Örjan ligger och snarkar. UNDER sängen med endast benen som sticker fram. hahaha! Jag fattar inte hur han lyckats. Och dagen efter visste han inte heller. Paket på sängen till honom blev det och sen skulle han och spela innebandy. Dessutom stängde han på jobbet så det blev inte mkt till firande av honom på hans dag. Fick bli på lördagen helt enkelt. Sen helgen har det inte hänt mkt. Blev en sväng till Stina igår för klipp och färg. Det var ett tag sen så det behövdes verkligen. Är jättenöjd!
Dags och åka till folkets park en sväng. Tydligen nån typ av marknad eller vad man ska kalla det.
Ha det fint!

Stockholm

Tisdag och ännu en dag har gått. Men det har varit segt idag med. Vet inte riktigt vad man ska hitta på här hemma i Björbo faktiskt :/ Jaja, jag agerar kokerska och sköter maten iaf vilket jag tror uppskattas av mamma. Hur skönt är det inte och slippa det liksom?! Jag lagar så gärna mat här hemma oxå, för här slipper man diska för hand och det är ju just disken som är värst. Imorgon bär det av till det "andra hemmet". Ska packa väskan och på torsdag bär det av till Stockholm med Stina och hennes syster =) Vi ska shoppa lite så klart och på fredag ska dom bli fotade i ett par timmar. Jag avskyr ju sånt där så jag tackade nej till och vara med. Stina fick nämnligen ta med sej max fyra kompisar. Pratade med Stina igår och hon var jättespralig över att få komma iväg. Inte undra på då det är full speed hemma med två små barn. Men jag kan poängtera att Stina är en mamma som aldrig klagar över det. Stina är en mamma som skiljer sej från mängden bland dagens mammor. Det daltas så mkt med dom tycker jag. Det är som att dom har ett handikapp bara för dom har småbarn.
Tänker på min gammelfarmor som uppfostrat och tagit hand om sju barn alldeles själv. På den tiden fanns det varken dagis eller chans till någon avlastning. Men hon fixade det! Och blev nästan 100 år oxå...
Aja, tillbaka till ämnet. Stockholm ska bli riktigt kul iaf :D Blir väl inte alltför mkt tid där då jag åker hem redan fredagkväll. Blir ju så nu när jag ska ha högskoleprov på lördag. En lördag som för övrigt blir hektiskt. Direkt efter provet kommer jag hem till kalas med familjen Sporrong. Vid 17.30 tänker vi slänga ut dom, om dom inte vill med och äta. Jag tänkte bjuda Örjan på Acropolis. Sen blir det party :D

Det var allt för idag. Lär nog inte återkomma förrän på söndag.

Grå måndag

Grå och trist måndag. Har frysit hela dagen. Såna här dagar längtar man tillbaks till Kreta.
Förmiddagen ängnades åt att "bråka" med a-kassan lite :/ Men nu har jag förstått vad dom önskar denna gång så nu ska dom väl vara nöjda en stund till tycker man :P Men samtalet med tanten där resulterade i att jag kommer och få nästan 2000 kr pga av att jag hade fyllt i kassakorten fel :D Så något positivt iaf.
Den vanliga promenaden blev det på förmiddagen oxå. Börjar kännas som en drog igen, som det gjorde förut en gång i tiden. Det gillas! Fixade mat till mej och Adam sen. Jaa, brorsan är hemma nu :) Eftersom pappas jobb har mkt och göra nu fick han komma hem i två veckor och jobba lite. Tredje veckan sen kommer Emmie och Daiko ner med tåget. Ska bli kul och träffa dom :)... Iaf så är det snart dax och städa. Är ju måndag så :/
Dock brukar det gå ganska bra ändå. Börjar få in snitsen på det där nu :P

Förresten så gjorde Gabbe jättebra ifrån sej igår i Långshyttan. Han var där på uttagning till dalalaget.
Håller tummarna nu att han tar sej vidare i denna gallring :) Eftersom Långshyttan bara ligger två mil från Hedemora var mamma och pappa med oss en större del av dagen. För deras del blev det en 12 timmarsdag i Hedemora/Långshyttan. Jag följde med hem till Björbo sen. Hemma strax efter 23 då vi gick och la oss på en gång.

Nej, nu var det städning på schemat.

Hockey

Snart dax för hockey på tv, Färjestad-Brynäs. Känns som att vi måste köpa den matchen eftersom vi håller på varsitt lag. Med andra ord kommer det och bli krig här hemma om ett tag :P haha....
Har precis förberett allting till tacgratängen som vi ska äta ikväll. Blir så sen mat annars om man ska hålla på och fixa med allt efter hockeyn. Nu är det bara och slänga i allt i en form och in i ugnen. Perfekt!
För övrigt har dagen bestått av en promenad för att sen gå ner och inhandla lampor till den vi fått uppsatt i vardagsrummet. Var verkligen speciella lampor! Väl hemma en enkel lunch och förberedelser till taco.
Nej, nu dax för hockey! Återkommer.....

Sveriges fulaste hem.

Svärmor och svärfar har varit hit och satt upp två lampor som vi fått av dom. Den vi fick i vardagsrummet var det inge fel på. Den vi fick i sovrummet var däremot en sån som inredarna i Sveriges fulaste hem dissade totalt. Och jag förstår dom mycket väl! Den var modern för typ 10, om inte 15 år sen oxå. Aja, man har väl inte så mycket att säga till om tyvärr. Tydligen får vi inte ens bestämma vilken bokhylla vi ska ha heller. Jag vill ha hit min vita men svärmor vill inte sälja den vi har här heller.... Ska jag flytta i januari?? Svar JA,JA,JA!!!!
Där får jag fixa hur jag vill utan att någon bryr sej. Och när jag har gått klart skolan är det nog dax och flytta till hus om vi fortfarande håller ihop... Som det ser ut så borde jag komma in någonstans med fem sökalternativ och dessutom kommer jag att vara i två behörighetsgrupper. Jag hoppas!

Örjan åkte på träning för en stund sen. Jag ska fixa mat nu och sen blir det bönderna.
Trevlig kväll!

Högskoleprov

Snart är det dax! 1½ vecka kvar. Det är ju svårt och träna till sånt där eftersom man inte vet vad det är för frågor som kommer. Men att göra lite gamla prov är ju aldrig fel. Då får man iaf se hur upplägget är, vad det är för typ av frågor å så. Idag hade jag lite tid över så jag satte mej och gjorde ett gammalt prov. Satan vad svårt det var! Ett tag begrepp jag inte alls vad det var frågan om och chansade hejvilt! Tur att det är kryssfrågor! Dock lyckades jag rätt bra tycker jag, 51 av 122 tycker jag är helt ok. Nu är det ju inte så noga med poängen utan det viktigaste är att jag kommer i en till behörighetsgrupp och ökar mina chanser och ta mej in på någon av skolorna jag har sökt. La precis till ett till alternativ oxå som genast kom på tredje plats : Uppsala! Att jag inte tänkte på det förut. Där går ju nämnligen Tess. Får jag inte Örjan med mej har jag iaf henne om det nu blir Uppsala. I början av december vet jag.

Egentligen skulle jag tvätta för fullt men när jag kommer ner i tvättstugan står det en lapp på dörren, "Jag har försökt och tvätta två kvällar i rad nu. Var är nyckeln? " Då är det nån klant som inte har lämnat tillbaka nyckeln! Och vi som verkligen behövde tvätta. Fan! Hoppas verkligen att den är tillbaka till på torsdag, då bokade jag en ny tid.
Dax och diska nu! Vi hörs!

Sicken lördag!

Lördag och strålande sol. Jag är ledig. Ändå vaknade jag på fel sida idag. Blev kvar länge i sängen och läste ut min spännande bok och därmed förstörde jag hela min dag. Att ligga kvar så där är aldrig bra för då kommer man aldrig igång för dagen sen. Åt en filtallrik i sängen och sen lyckades jag till slut ta mej i duschen. Klockan blev 12 innan jag kom till Avesta. Blev shoppingsugen och gick i de få av affärer som finns där. Hittade absolut ingenting. Hittade en skjorta som jag provade men den satt hemskt. Än en gång blev jag påmind om att det jag har lagt mej under sommaren ska väck. Nu ska jag vara hård mot mej själv och skippa allt vad godis och fikabröd heter. Tyvärr blir det ju lite kalas nu under oktober och då slipper man väl inte undan antar jag. Hur som helst, jag avslutade rundan med att gå till blomsteraffärn och köpa en bukett till kvällens middag. Den blev fin iaf! Den här blomsteraffären är kanon så det är verkligen värt och göra en extra sväng till Avesta just för dom. Nyss hemkommen därifrån. När jag kommer in i trapphuset känner jag hur det luktar färg så in i.... Jag vet genast vem som är boven och mkt riktigt. Vår nya granne, en gammal klasskompis till mej från Leksand för övrigt, grejar för fullt med renoveringen. Vi hejar och jag kastar en snabb blick inåt och blir genast jätteavundsjuk. Sååå fint!! Jag vill oxå ha det så. Men när det gäller familjen Sporrong finns det inte till mkt inredning heller. Dom har inte gjort ett smack på den här lägenheten fast det så väl skulle behövas. Finns inte ens golvlister i köket!! Men det är klart, dom har ju inte tid! Får nog prata med pappa igen. Han har fixat en ny bänkskiva till köket och dessutom lovat att han kan spika upp listerna. Där finns det minsann tid! Världens bästa!
Nej, usch det här blev bara negativt alltihopa. Får hoppas att middagen hos Staffan och Jenny ikväll kan rädda min dag.
Dags för matlagning nu innan jag ska agera chaufför och hämta Örjan på jobbet

Seg

Fruktansvärt seg idag. Förkylningen är värre och jag känner mej konstig i hela kroppen :( Tror inte att jag har feber iaf. Lördagens utgång gjorde nog inte saken bättre :P Jag och Örjan var på bio först, flickan som lekte med elden. Jättebra precis som den första! Vid 21.30 kom Martina och Mattias förbi och vid 00 tiden ca gick vi till hotellet och tittade på Ebba gold en stund. Hemma strax efter 2 med Markus som sällskap. Så vi hade efterfest med honom någon timme innan jag kastade in handduken och gick och la mej. Då lär klockan ha varit halv fyra nånting. Igår blev det inte mkt gjort. Vi fixade en stek till middag och sen var vi ner på hemköp och hyrde två filmer. Lagom till vi hade sett dom var det dags för ensam mamma söker och sen fyran filmen så stösta delen av em och hela kvällen spenderades i soffan. Idag jobbar Ö förmiddag. Började 8 och kommer hem om typ en 1½ timme. Då ska vi äta rester från igår och sen är det dags att bege sej hem till Björbo för min del. Städning som vanligt när det är måndag. Kommer och gå tungt idag känner jag...menmen... Sen blir det ett par dagar hemma efter som Ö jobbar både imorrn och dessutom stänger på onsdag. Har iaf sällskap av mamma som är hemma och är sjukskriven denna vecka. En liten incident när hon städade resulterade i en gipsskena på vänster handled. Kunde varit värre men jobbigt nog med tanke på att hon precis är inne i storstädnings period :P haha.... Aja tur att det inte var höger iaf.
Det var alltför nu. Vi hörs!

Lyxfällan

Sitter och kollar på lyxfällan på nätet. Jag kan inte förstå människor som bara handlar och handlar jämt och ständigt utan att se sina begränsningar. Blir man så lycklig av prylar? Jag kan tala för mej själv och visst kan det göra en på gott humör för en stund men i längden så förändrar det inte ditt liv. Eller det gör det ju om man inte kan få stopp på sej själv. Då är man snart nergrävd i skulder. Tyvärr tror jag att det där är lite av en sjukdom och egentligen är det mest synd om dessa människor. Inte för och skryta men efter att ha sett på lyxfällan ett bra tag nu är jag ganska duktig på att "ta hand om" mina pengar. Jag har mina begränsningar och det är så skönt!

Nåja, nog talat om det nu. Fredag idag och jag ska tillbringa kvällen i min ensamhet eftersom Örjan jobbar till 21. Det är en del på tv iaf så jag har något och pyssla med. Ska se reprisen på färjan vid 19. Eftersom jag är hemma i Björbo på måndagkvällar och det oftast har varit hockey så har jag inte haft någon möjlighet och se det. Sen väntar idol kl 20. Ett sånt där program som är ganska kass egentligen men som man av någon anledning ändå måste titta på :P Resten av helgen blir det inte mkt. Bio imorgon kväll iaf. Vi ska se flickan som lekte med elden, uppföljaren till män som hatar kvinnor. Eftersom den filmen var grymt bra har jag stora förväntningar på denna film oxå. Ser framemot det! Efter bion vill jag UT! Men det ser hårt ut att få med sej någon. Vi får se hur det ser ut imorgon. Annars kanske vi går själva. Vore kul med hotellet och Ebba Gold....

Har sökt till våren nu. Bara och hålla tummarna! Vill så gärna göra något vettigt nu.
Falun, Gävle, Västerås och Örebro i den ordningen blev det. Om jag och Örjan blir särbos eller om han flyttar med återstår att se. Om jag nu inte kommer in i Falun då. Hoppas på det!

Ha en trevlig kväll och helg!

RSS 2.0