Här igen!

Nu var det sjukt längesen igen! Jag är sämst på att uppdatera här :( Ska göra ett försök här iaf....
Hösten är verkligen här nu! Härligt på sätt och vis men man längtar ju tillbaka till värmen oxå :) Förra veckan gjorde vi en stor höststädning här i lägenheten. ALLT från golv till tak blev skrubbat och så gjorde vi höst i blomlådan oxå med lite ljung som vi fick av svärmor. Vi hade inte så mkt till val heller. Dels hade ju Lena glömt bort att vattna när vi var borta så allt var vissnat och dels råkade jag tappa hela lådan från balkongen så den kraschade i backen :) haha. Lika bra och göra det enkelt för sej :P
Så i lördags var vi ut till Sjulsbo och jag planterade lådan. Vi hjälpte även till med att slänga in typ 30 kubik ved. Det tog sin lilla stund men det var skönt att vara ute och jobba då det var sånt underbart väder.
I söndags var vi med mamma och pappa till Uppsala. Gabbe spelade tre matcher med U 15 i någon turnering som spelas flera helger under hösten. Det gick jättebra för både honom och laget. Måste säga att Gabb har börjat säsongen kanon! Bara det att han får spela med laget över besvisar väl det oxå. Så det är kul....
För övrigt har det inte hänt mkt sen sist. Eller jo, vi har i princip fått ett nytt vardagsrum. Som jag nämnde tidigare skulle vi köpa ett soffbord av Mattias och Emma. Några dagar efter det var det dags för en soffa oxå. Vi hittade en svart tre sits på blocket för bara 1500. Vi tog med oss Lena och åkte till Borlänge och kollade på den. Vi föll direkt för den! Den är i princip oavänd och jätteskön! Den är helt klart värd 1500. Nya gardiner, ny matta och lite ny belysning och rummet är som nytt :) Såå nöjd! Nästan så att man står ut med tapeterna nu oxå :p
Sovdags snart nu. Imorgon kväll blir det ev en sväng med mamma till Borlänge. Om hon är bättre i handleden.... Skriver snart igen! Ha det gott!

Kreta

Nu har man landat efter Kreta resan. Det finns så mycket att berätta så jag vet inte var jag ska börja! Vi hade iaf en kanonvecka. Inte klockrent väder hela veckan utan det blev typ 2½ dag med lite moln. Men det funkade det med. Då hittade vi på något annat och fick se lite istället. Sånt kammar pluspoäng hos svärmor =) haha.
Men mest sol och bad blev det förstås och två utflykter var vi i väg på. Den första var till en strand där det fanns rosa sand. Hur fin som helst! På hemvägen stannade vi vid Kretas näst största ravin och tog lite kort. Andra utflykten var en båtutflykt där vi stannade vid två ställen. Först vid en gammal borg som låg på ett berg dit vi fick gå upp. Skapligt jobbig väg :P Men det var det värt! Utsikten var grym! Sista stoppet var vid en strand, även den jättefin. Tyvärr var detta en av de mulna dagarna så vi fick kanske inte ut lika mycket av utflykten som vi kunde ha fått om det hade varit sist. Sist men inte minst så har vi ätit otroligt gott! Grekisk mat är jättegott med framförallt mycket grillat. Mycket gott har vi drukit oxå. Så jag är mer än nöjd med resan! Dock kunde den ha slutat bättre. 21.45 hade vi checkat in på flygplatsen och då hade vi 1½ timme att fördriva innan vi fick gå ombord på planet. Trodde vi. Det visade sej efter ett tag att planet var 1 timme försenad. Strax efter 1 fick vi kliva ombord. Skapligt dryg flygresa sen oxå. Vid 4 landade vi i Sverige och en dryg halvtimme senare satt vi i Emils bil på väg hemåt. 07 landade vi i sängen. Jobbigt att vända dygnet så där men vi var verkligen tvungna att sova. Jag hade aldrig klarat och hålla mej vaken. Dagen sen handlade bara om att ställa om och packa upp allt.
Igår blev det tvätt och sen en sväng för att träffa Selma. Det var längesen för min del nu igen. Stora damen hade hon blivit! Mycket hade hänt sen sist.
Nej, sovdags nu tror jag. Imorgon är det dags för hockey igen, i Leksand denna gång. Sen blir jag hemma i Björbo några dagar. Ska hämta ett soffbord hos Mattias och Emma, träffa mormor och så är det städning på måndag igen. Det är väl det jag har på schemat de närmaste dagarna.
Aja, nu blir det godnatt!


Resklar!

Så gott som i alla fall. Bara lite toasaker och sånt som inte går att packa förrän imorgon. Annars tror jag att vi har allt under kontroll. Har varit lite smått nervös hela dagen idag och helt lugn kommer jag nog inte att vara förrän vi är på plats imorgon, eller åtminstone på flyget. 12.23 går tåget härifrån och så går planet 17.40 från Arlanda. Det är så skönt att vi har så pass mycket tid på oss. Varken jag eller Örjan är ju speciellt resvana.

Veckan som gått har det varit rätt mycket på så därför har det blivit dåligt med bloggande. Fredag var lika med tvättning för att senare hälsa på M&M i det nya huset. Lördag var lika med jobb, 9-16. Soft tid och dessutom en lördag så det blir skapligt med pengar ;) Anledningen till jobb var att 30 st bönder var i demonstrationstagen. Först skulle dom till Hemköp för att visa sitt missnöje över att dom tar in Arla mjölk och inte stödjer milko. Sedan var det dags och bege sej till oss på ICA var att tacka för stödet. Just därför var det extra mycket mejeriprodukter beställt. Tyvärr kom inte ens bönderna in utan stannde bara utanför. Invigningen av Vasaliden var det i staden oxå men trots dessa arrangemang så var det inte mer än en vanlig lördag på ICA. Nåja, jag hade och göra i alla fall. När jag slutade gick jag och Örjan till Vasaliden och såg på invigningen av arenan. Såg bla en match med Kim Källströms familj/släkt som ett lag och så ett kommunlag. Tyvärr var inte självaste Kim med på matchen. Han hade väl en annan viktigare match att spela den dagen ;)
Till kvällen vankades det fest. Jag och ett gäng grabbar förstås samlades här och tittade på fotbollen. Sen drog några av oss vidare till en annan fest medans de nyktra i gänget drog hem. Iofs var jag oxå ganska nykter. Hur som helst så blev vi inte långvariga på den festen utan drog till hotellet som hade premiär där. Helt ok kväll där faktiskt. Äntligen fick man dansa lite =) Örjan var dock lite överförfriskad. Vi härdade ut till två innan det blev pommes med vitlökssås i luckan. Hem och stupade i säng. Kl 9 var det morgon för min del. Kände mej hyfsat pigg ändå. Styrde kosan hemåt för städning av snickeri. Mamma hjälpte mej och det gick på rekord tid =) Anledningen var att kl 13.30 skulle vi bege oss till Falun för att se Gabbe debutera med u 15/16 laget =)
Så sjukt stolt över honom! Efter bara några matcher med u 14 får han nu dessutom provspela lite med det äldre laget. Skitkul! Matchen slutade 7-7 och Gabb gjorde inte alls bort sej, tvärtom. Och tacklingen han fick in var grym! Hem och såg ensam mamma söker innan jag stupade i säng. Upp och iväg igen. Idag har vi pysslat och förberett oss inför imorgon. Vi har packat, jag har snaggat Ö, vi har handlat färdgodis, vi har köpt mat på lappens, åkt ut till Sjulsbo för att äta med dom och lämna min bil och så har vi packat lite till. Börjar bli läggdags nu tror jag. Örjan ligger redan här bredvid mej i soffan och sover. Inte konstigt med tanke på att han och Emil satt uppe HELA natten till idag. Galningar!! Aja, sovdags var det.
Ha en underbar veckan ni här hemma, för det ska jag ha på Kreta i alla fall :D

Onsdag

Knappt en vecka kvar nu. Och jag är så rastlös! Imorgon ska jag iaf fara "hem" till Hedemora igen. Örjan slutar redan vid 15 så vi har hela em/kvällen på oss och hitta på något. Vet inte om Staffan och Jenny behöver mer hjälp med flytten kanske. På fredag är det tvätta som gäller så allt är rent som vi ska ha med oss.
Örjan jobbar em/kväll så jag får sköta det själv. Lördag är vi lediga iaf och då blir det nog att gå och kolla på invigningen av nya sportarenan. Typ konstgräsplan och friidrottsanläggning har dom byggt.
Söndag hem och städa och måndag packa. Sen åker vi :D Äntligen en vecka med sol och bad (förhoppningsvis) Sen blir det väl desto tyngre att komma hem då det är höst och kallt men det får man ta då.
Nä dags för lunch nu.

RSS 2.0