Givmild!

Trött så in i norden!! Gårdagskvällen blev en trevlig tillställning som vanligt tycker jag. Åt en pizza innan det började trilla in lite folk vid åtta-tiden. Jaa, det blev några fler än bara vi tre till slut. Satt hemma där och drack innan vi gav oss ut på kingen. Blev jag, Märta, Tias, Knicken och nån som jag tyvärr glömt namnet på :P Jag bjöd alla laget runt. Knicken trodde att jag skulle ångra mej idag men vad fanken, man lever bara en gång =) Nån gång kan man göra sånna där tokigheter. 357 kostade min kväll. Man tjänar fett som florist, javisst! Halvtid och allt... En trevlig kväll hade vi iaf men dock var det inte så mkt folk som jag trodde att det skulle vara. Lönehelg och allt. Tror att vi var hemma vid två sen. Var nog inte långt ifrån att jag hade fått en "skavfötters kompis" med hem :P Tur nog blev det inte så... Mådde pyton när jag vaknade imorse. Jag brukar aldrig göra det men nu var det inge kul och vakna upp... Efter ett surt äpple rättade det iaf till sej tack å lov. Tack mamma för det tipset =) Vid ett tiden drog vi iväg till kupolen. Mattias mamma var oxå med och henne gillar jag.... haha! Under färdens gång fick vi en nogrann redogörelse om vilka mjukisdjur Mattias haft som liten :P hhaha! Blev inte så lång stund på kupolen innan min buss gick hem. Hann iaf köpa en grå cardigan på vero modo. Buss var det ja, fast det skulle vara ett tåg. Kan inte förstå varför inte tågen kan gå då det är sensommar och inget fel på vädret. Är det inte lika bra att dom lägger ner och kör med buss istället?! Blir så sur på det där.... Adam var oxå med på bussen. Hemkommen efter nästan en vecka i Skåne hos Emmie. Han hade varit över till Danmark och köpt lite dricka åt oss alla faktiskt, bla en baileys mint. Brorsan kan ibland han oxå =) Annars i eftermiddag så har jag varit med mamma och pappa till dammsjön en sväng och lämnat lite grejor. Antagligen sista gången för i år. Känns inte så vemodigt faktiskt. Jag längtar faktiskt till hösten är här på riktigt. Tända ljus, skön luft, fina färger ute, stickade tröjor, snygga stövlar, hockey.... Jaa, hösten är faktiskt en riktigt skön tid.
Tidigt i säng ikväll. Som sagt, mega trött och dessutom ska klockan ställas på 05.15... Hugedamej! Det blir något det....

Hedemora...

.. Here I come =) Bara en halvtimme kvar innan tåget går och än har jag inte hört om några ändringar i planerna :P
Tredje gången gilt blir det alltså! Verkar som att det bara blir jag, Märta och Tias som ska ut men vem har sagt att inte det kan bli kul ändå =) ? Dags att lägga i det sista och sen är det dags att fara iväg.
Ha en fortsatt trevlig helg!

Hemma

Hemma efter två dagar i Gävle. Jag har mesta dels bara positiva saker att säga men sen fanns det vissa saker som varken jag eller Karin tyckte var så bra. Det var en kanonfin butik! Ordning och reda och framförallt, superfina krukor! Det gjorde mest intryck på mej. Sen fanns det vissa saker på snitt avdelningen som jag inte tyckte om. Till exempel då dom har såna färdiga buketter som finns på ICA. Bara dom gjorde att helheten blev mkt sämre. Men det var trevlig personal iaf. Dock tyckte vi att dom var lite nonchalanta i  vissa fall. Dom hade inget riktigt system på vissa grejor och tog det liksom med en klackspark. Kan ju iofs bero på att dom är ganska nyöppnade. Sen kan man väl säga att jag och Karin fick ta eget ansvar och se till att vi fick lära oss det vi skulle. Dom visste knappt att vi skulle komma!
Men jag kan iaf konstatera att det var otroligt lärorikt och vara där dom här två dagarna. På gott och ont. Kassan, beställning av blommor och rutiner känns det som att vi har fått en bra inblick i. Hade tyckt att vi kunde ha fått mer handledning bara. Menmen... Allt kommer väl att falla på plats såsmåningom... 
Sov hos Tess natten till idag. Blev nästan 21 innan vi kom hem till henne så jag duschade och sen låg vi och pratade en stund innan vi la oss. Jag var totalt slut och somnade på en gång! Tess stackarn, hon var så nervös att hon inte kunde somna förrän vid tre. Teoriprov väntade för henne idag... Vet dock inte hur det gått. Hon lovade att höra av sej men det har hon inte gjort. Hoppas verkligen att det har gått bra!
Imorgon ska jag till Hedemora. Har försökt och ta mej dit två helger nu :p Så jag hoppas på tredje gången gilt nu!

Men nästa helg och kommande vecka, det kommer att bli den bästa på hela hösten :D

Packar

Jag har försökt packa lite inför imorgon och fredag då det bär av till Blomsterlandet i Gävle på utbildning. Det blir väl mest arbetskläder som kommer att användas i klädväg men ändå blir det en hel del grejor som följer med. Ska ju sova hos Tess imorgon natt =) Jätteskönt att det gick och fixa det så. Man hinner annars inte mer än hem och vända imorgon kväll förrän man ska upp och tillbaka till Falun för att möta Karin (en arbetskompis som oxå ska med)... Som sagt, pga av övernattningen blir det både det ena och det andra som ramlar ner i väskan. Typiskt mej och alltid lägga ner en massa grejor som sen inte blir använda. Men bättre att vara på den säkra sidan än att stå där och vara utan något sen.
Annars idag var jag ut och gick en sväng på förmiddagen. Tog mej upp ganska så tidigt med tanke på att jag måste komma i säng i skaplig tid ikväll då klockan ringer 05.00 imorrn bitti. Hua, det blir något det!
Duschade sen och värmde lite mat från gårdagens lunch. Blir bara godare och godare det där  =)
Nu ska jag se till att det sista blir packat för imorgon. Sen ska jag kolla hur mkt som behöver sys upp på mina arbetsbyxor och såsmåningom ska jag och städa oxå. Förmodligen hörs vi igen på fredag kväll.
Till dess får ni ha det så bra!

Ledig dag

Idag har det varit en ledig dag. Sov länge i vanlig ordning. Sen blev det en dusch och efter det en hårinpackning. Håret börjar kännas torrt och trist nu. Kanske skulle ta och lägga i lite ny färg, börjar nog bli dags för det nu. Sist var i maj nån gång. När mamma slutade åkte vi till mormor en sväng och fikade. Så klart. Sen hem och byta om och städa. Låg på kökssoffan hos mormor och nästan sov efter fikat så med tanke på det gick städningen väldigt bra faktiskt. Trots att jag "storstädade" oxå.. Sen blev det en stund framför tvn och nu har jag hamnat här. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu. Känner jag mej själv rätt är det för tidigt för att sova nu. Medans jag funderar kan jag ge er ett recept på en busenkel maträtt som jag gjorde idag men ack så god. Inga måttsatser behöver man heller, det är bara att slänga i så mkt av varje som man själv tycker :P Här kommer det iaf...

En halv rödlök
En burk tonfisk
Lite matlagningsgrädde
Salt, peppar och curry efter eget tycke och smak.

Fräs löken och släng sen i tonfisken. Låt det putra en stund och häll i grädden. Låt koka några minuter och smaksätt sen med kryddorna. Servera med ris eller pasta.

Snabbt, gott och enkelt.

Första dagen på jobbet

Nu är första dagen gjord. Den har varit både fysiskt och psykiskt krävande. På förmiddagen var det en föreläsning med diskutioner runt det. Allt handlade om vad som är viktigt i en gurpp, hur man ska vara för att samarbetet i gruppen ska fungera, respekt för varandra, läsa av varandra, visa omtanke med mera med mera.... Det kändes som att det bara gick runt och runt hela tiden, att man alltid kom tillbaka till en sak. För min del kändes det inte som att det gav något. På eftermiddagen drog vi ut i skogen. Tre stycken från Högbo bruk hade arrangerat eftermiddagen. Först fick vi kolbulle till lunch och sedan fick vi tre och tre i tre lag med hjälp av en karta leta på olika stationer som man sedan skulle lösa tillsammans genom samarbete så klart. Det där med skogen och friluftsliv är inte min grej. Med risk för att låta negativ tycker jag inte att jag fick ut något här med. Jag förstår tanken bakom men jag personligen tror inte att man kan sammansvetsa en grupp med sånna här saker. En gemenskap i en grupp anser jag att man bygger upp med tiden ju mer man lär känna varandra. Det här är vad jag tycker och känner iaf. Jag är en ganska blyg och tillbakadragen person som måste ha tid på mej för att smälta in i en grupp. Jag måste ha tid på mej att lära känna andra och såsmåningom våga öppna mej och vara mej själv. Känns rätt skönt att ha klarat av den här dagen. Nu ser jag framemot torsdag och fredag då det bär av till Gävle för Karin och mej. Då får jag verkligen prova på det jag är anställd för. Ska bli otroligt spännande och få en inblick i Blomsterlandet. Då kan man så smått börja tänka sej in i hur det kommer och bli när vi öppnar sen.
Torsdagen den 18 Spetember slår vi upp portarna till Blomsterlandet, Borlänge. Jag hoppas vi ses då =)

Mamma Mia!

Det är sällan jag är på bio och när mamma var på bio sist, det hade hon ingen aning om. Iaf så åkte hon och jag till Djurås för att se Mamma Mia. Det var meningen att hon skulle ha Anna-Lena med sej först men hon backade ur. Det skulle hon aldrig ha gjort! Bästa filmen jag har sett på länge kan jag säga. Och Abbas musik, med risk för att bli idiot förklarad eller nåt så måste jag säga att den är fantastiskt bra! Musiken gjorde mkt kan man säga. En film som jag varmt kan rekommendera! Innan bion hade vi försenat kalas för Adam. Var så fint att vi kunde sitta på altanen och fika. Underbart! Men som vanligt när Adam fyller år vill getinarna vara med och fira. Men med främst mosters angagemang lyckades vi hålla dom på skapligt avstånd =)
Sista kvällen som riktigt ledig nu. Imorgon börjar allvaret. Tror aldrig att jag har varit så här nervös nån gång. Jag får ibland en känsla av att jag har fått ett alldeles för stort förtroende och att jag inte kommer att kunna göra nog bra ifrån mej för att göra dom nöjda. Jag vet inte varför jag känner så men det känns som att den här uppgiften är föör stor för mej. Då just jag av alla dom som sökte har fått chansen måste dom nog vänta sej nåt alldeles extra av mej. Det är så jag känner! Men jag sla göra mitt bästa och så räcker det så långt det räcker. Mer kan jag inte göra.
Samtidigt som jag är väldigt nervös så är jag oxå väldigt förväntansfull. Det här är något helt nytt och jag vet inte alls hur det kommer och bli. Men jag hoppas och tror att det blir bra =)

Suck...

Suck... Så blev det ingen fest ikväll heller. Jag kan sträcka mej långt men inte så långt att jag tar bilen till Hedemora för att vara där till 21. Nej det känns inte värt det. Så det ser ut att bli en hemmakväll ikväll oxå =( Blää! Börjar bli så förbaskat rastlös... Kanske skulle ta och göra någon nytta. Men vad vet jag inte. Jag gick in på IKEAs hemsida och tänkte beställa en bokhylla till  mina grodor. Det finns inga som helst garantier för att det blir något IKEA besök i höst trots att det är sagt så. Därför är det lika bra att beställa det man måste ha nu på en gång. Men tror ni inte att den bokhyllan jag vill ha inte finns på nätet och inte i nån butik i närheten heller. Fan, fan, fan!! Varför kan det aldrig gå som man vill nån gång?! Bara och försöka hitta en ny men det är inte det lättaste och hitta en som funkar. Den får inte vara för bred eftersom den ska stå mellan sängen och en dörr där det knappt är en meter brett. Det blir en svår nöt att knäcka och jag känner att det är lite kris. Känns alldeles för "plåtrigt" med alla grodor inklämda i den stora bokhyllan. Så en till hylla måste jag ha.
Kollat på lite friidrott nu oxå. Den svenska mesheten gjorde sej åter påmind. Arvidsson var nöjd  över en elfte plats i spjut och menade att han inte kunde gjort bättre ifrån sej. Herregud, ska man hålla på och mesa så där kommer man ingen vart! Emma Gren kom ingen vart i höjd hon heller. En nionde plats blev det till slut. Nej, det här har inte varit svenskarns Os. Jag "lånar" Emmas uttryck och säger bryt ihop och kom igen!

Fredag kväll

Snart har ännu en vecka gått. Längsen en vecka gick så här saakta! Känns som evigheter sen jag sa hejdå. Jag hoppas och ber att han får komma hem den 6:e. Snälla låt det bli så!
Var som sagt till Blge en sväng idag. Blev inte mkt till handlande kan jag säga. Hittade iaf det viktigaste, ett par foppatofflor. Återigen blev jag påmind om mina små fötter. Hua!
Och så är det klart att det blir utbildning i Gävle på torsdag och fredag på Blomsterlandet där. Ser med spänning framemot det. Blir liksom en inblick i hur det kommer att bli efter öppningen den 18 september. Det är jag och Karin som ska iväg eftersom vi inte är ansvariga för något område behövde vi inte åka iväg en hel vecka som dom andra var tvungna till. Känns rätt skönt tycker jag! Det enda som känns så där är att jag måste hämta hyrbilen som vi ska ha, i Blge redan klockan 7 på morgonen. Shit! Hade hoppats på att Karin skulle hämta den. Tycker inte riktigt om att köra andras bilar av nån anledning men har väl inte så mkt och välja på nu. Aja, det ska väl gå bra.... Som tur är får jag sova hos Tess natten till fredag. Tack så jättemkt för det! Hon skulle upp och göra teoriprov på fredag så det var ju skönt att jag inte behövde dra upp henne i onödan. Nu skulle hon ju ändå upp så.... Som sagt, riktigt skoj ska det bli!
Och imorgon ska jag trots allt, säger det igen, ut och fara. Fest i Hedemora och vem tackar nej till det!? =) Jaa, inte jag tydligen. Utgång väntade oxå så det har nog alla förutsättningar för att bli riktigt skoj. Kanske bäst att ta kväll snart med tanke på morgondagen och att jag faktiskt bara har söndagen och ta igen mej på. Sen börjar allvaret på måndag. Föreläsningar på förmiddagen och ut i skogen på eftermiddagen. Det kan nog bli en spännande dag.
Nej, nu får det räcka för idag. Dags och börja tänka på refrängen.
God natt med er!

"Pippning"!

Har precis varit hos Frida och "pipp" mej. Iofs var det bara topparna men det var skönt att få fräscha upp håret lite. Var trots allt mars sist och sen dess har det hänt mkt. Skönt är det att ha en frisör på tre minuters gång avstånd. Bor man på landet är man inte bortskämd med att ha allting så nära. Så Frida får nog bli anlitad mer gånger.
Dagen idag har bestått av en promenad på förmiddagen. När man väl kommit ut är det ju faktiskt himla skönt! Gäller bara att ta sej i kragen och ge sej ut. Dock blev det ingen magträning idag ändå. Kanske får sikta på nästa vecka =) Sen hjälpte jag mamma med maten och i samma veva sprang Wissman final på 400 m. Slutade sist. Men det var ändå en liten bedrift av honom och ta sej till final så han får väl vara nöjd med sitt Os ändå.

Blir en sväng till Borlänge imorgon. Måste ha tag på ett par foppatofflor att ha på jobbet. Vill inte direkt ha ljusrosa tofflor till en blå tröja med gul logga på. Gult känns oxå för mkt så ett par svarta får det bli. Bara hoppas att skohuset har några hyfsta billiga. Tänkte även spana in höstens skomode. Tittade lite i Falun för ett par veckor sen men antaligen har det kommit in lite mer nu. Älskar alla stövlar i olika modeller som hör hösten till =) Trots att jag har från förra året som säkert funkar även i år så tror jag ändå att det blir ett köp. Risken är stor faktiskt... :P
Nu ska jag bege mej ut på altanen och läsa en stund. Jättefint ute ju!

Oh Boy!

Är du ledsen och nedstämd?! Leta på en låt med Miss Li och du blir garanterat på mycket bättre humör sen.

Att jag inte upptäckt henne förrän nyss, det är riktigt illa!

Oh Boy vilken tjej säger jag bara!

Falun

Trots att jag har sagt ifrån om att jag inte ska vara ute och flänga, utan folket får komma till mej, så har jag trots allt varit iväg idag med. Var till Falun och träffade Lollo och nytillskottet, Elsa. Så klart jättesöt =) Tänk att man kan vara så liten! Tess och Julian var oxå med. Måste säga att jag blev aning chockad över hur säker och trygg Julian verkade när han höll i Elsa. Det blir en kanon pappa det där! Sköt vagnen på stan gjorde han oxå så folk trodde säkert att det var han och Lollo som var föräldrar =) haha! Vi fikade/åt på vi tre som vi alltid brukar och sen fick Elsa lite paket så klart. En body och ett par byxor av mej och världens sötaste skor av Tess och Julian. Sen gick jag och Lollo på stan en stund. Självklart hamnade vi i världens störtskur. Bara att rusa med barnvagn och allt och ta skydd inne på Cafè Pralin. En glass blev det där innan min buss gick hemåt. Just nu väntar jag på lite äppelpaj =) Att gå ut och promenera idag är inte och tänka på. Det får bli imorgon. Förhoppningsvis är det lite bättre väder då... Så fruktansvärt trött på regn nu! Har inte gjort annat än det hela augusti känns det som. Antar finvädret kommer när jag börjar jobba. Vore typiskt!
Nej, nu får det räcka för idag. Ha en trevlig kväll allihop!

Snabbvisit!?

Snälla, släpp hem honom den 6 september =)

Guldet blev till sand

Jag hade nästan räknat med att Stefan Holm skulle ta hem Sveriges första guld i detta Os. Då hade jag kanske inte räknat med den där livsfarlige ryssen. Iofs hade nog Stefan kunnat hoppa högre än vad han gjorde men den där ryssen, han var oslagbar. Så det blev en ny fjärde plats. Återigen, får jag säga surt.... En medalj borde han ha grejat så det var en klar missräkning. Ser inte ut som att vi får något guld i detta mästerskap. Vet inte vem som skulle kunna ta det åt oss i så fall. Jag kan då inte komma på någon....
Tidigare idag har jag annars varit ute och gått en promenad. Köpte nya "gå skor" för snart två månader sen. EN gång har jag använt dom. Så nu är det allt på tiden att jag kommer igång med gåningen igen. Ska göra ett försök och börja med magträningen på torsdag oxå. Kan verkligen behövas!
Städningen väntar även ikväll. Imorgon ska jag göra en sväng till Falun och träffa Lollo och lilla Elsa. Tess och Julian skulle oxå vara med vad jag förstår så det ska bli trevligt. Kul att träffa alla på en och samma gång =)
 Nu ska jag bara vänta in Wissmans semifinal om ugnefär en halvtimme. Undrar hur långt han kan komma egentligen?

Surt!

Såg precis Sannas semifinal. Platt fall på första häcken. Lider så mkt med henne! Försöket såg så bra ut att man var ganska säker på att en final var given. Och så blir det så här! Surt minst sagt.... 
Det är ingen munter dag överhuvudtaget idag. Regn och 15 grader. Sommaren är absolut slut nu. Några högre temperaturer kommer vi inte att få mer i år, det törs jag nästan lova. Bara hoppas på att det blir en solig och fin höst. En regnig och grå höst vore inge vidare. 
Var uppe rätt tidigt idag iaf. Skulle försöka få Adam till arbetsförmedlingen i god tid före tolv. Med tanke på att Adam sover in på eftermiddagarna i princip varje dag var det inte det lättaste och få upp honom. Självklart hade han inte ställt någon klocka själv utan jag fick tjata femtielva gånger på att han skulle gå upp och ändå fick jag höra att jag inte hade väckt honon "nog bra". Tacksam kille, jamen visst! Kvart över elva kom vi iväg men det först efter att vi fått byta bil med mamma. Passagerardörren på audin ville självklart inte gå igen så vi fick ta forden till Djurås. Tyvärr gick det alldeles för fort dit men i tid kom vi iaf. När jag satt där och väntade på att Adam skulle bli klar, ringde mamma. Då hade hon låst passgerardörren för att den inte skulle åka upp. Grejen var den att hon även hade låst dörren till förarsättet. Bingo! Bara hoppas på att vi har en reservnykel, annars får nån på något vis dyrka upp dörren. Vår audi har varit en riktig totjänare och vi har haft mkt glädje av den bilen men nu börjar jag undra om det inte är skroten nästa som gäller. Med tanke på att den inte alltid vill starta känns det inte så tryggt att ha den kvar. Det är vad jag tycker iaf men sen är det ju inte min bil heller.... Kanske dags och köpa en egen snart!? Jaa, som ni märker så har inte denna dag börjat så bra. Utsikterna för att den ska bli bättre ser väl inte så goda ut heller.
Städning väntar om ett par timmar.
Nej, bara bryta ihop och hoppas på en bättre morgondag. Ha bra dag ni iaf, i regnet.... 

Söndag

Söndag kväll och ännu en dag har passerat. Blev en dag med en hel del Os tittande. Sanna imponerade verkligen på mej i kvalet. Snabbaste tiden av alla som gick vidare till semi och ändå var det ett tag sen hon tävlade sist. Jag vågar kanske inte hoppas på medalj trots allt men en finalplats är nog inte helt omöjligt. Inte om man ser till dagens insats iaf. Höjdkvalet gick ju oxå bra, för Holm iaf. Det såg stabilt ut. Där kanske man kan hoppas på medalj även om höjdhopp är marginalernas gren. Det kan nog Thörnblad oxå hålla med om. Andra hoppet var snubblande nära att han tog men i sista stund ramlade ribban ner och en finalplats uteblev. Surt sa räven.... Förutom Os har det inte hänt så mkt idag. Sov på tok för länge idag med. Inte bra... Sen var mormor här och åt och fikade.
Fick nyss mess från Fredrik. Två dagar utan honom har varit två låånga dagar. Nu hade han iaf anlänt till Luxemburg efter en och en halv dags körning. Imorgon väntar pluggandet igen för honom. Min morgondag består av att försöka få Adam iväg till arbetsförmedlingen. Han tycker själv inte att han har något där att göra och jag måste faktiskt säga att jag inte är ett dugg avundsjuk på honom. Men nöden har ingen lag. Ska han ha något att leva av har han inget annat val än att gå med i det som dom ordnar där. Sen är det bara och hoppas att han hittar ett jobb snart.
Nu är det dags att krypa ner för min del. Klockan på ring imorrn bitti....
God Natt!

Tomt.....

Det är bara en stor tomhet just nu. Det är nu när jag har sagt farväl som jag verkligen inser hur det är. Jag har försökt och gömma mina känslor både för mej själv och andra för jag vet att han inte är den ultimata på grund av omständigheterna. Om man kunde styra över känslona hade jag helt klart gjort det men nu är det inte riktigt så enkelt. Ändå ångrar jag ingenting. De senaste två veckorna har varit de bästa i mitt liv och jag skulle inte ha gjort något annorlunda om jag fick göra om det. Det kommer att bli en lång höst, långa sju år och det finns mkt som talar för att det aldrig kommer och gå. Men jag följer mitt hjärta och så länge det känns rätt tänker jag fortsätta gå den vägen. Många tycker säkert att jag är fullkomligt galen och till vis del tycker jag det själv oxå. Men som sagt, känslor kan man inte styra på något vis. Jag tänker inte ge upp i första taget.
Vi tog en promenad igår kväll som vanligt. Det kändes konstigt att gå den vägen för sista gången på flera månader. "Knuten" i magen ville inte släppa. När vi kommit till ände på vår runda gick det bara inte och säga hej då. Jag följde med honom hem och kollade på film. Ville bara att klockan skulle stanna och att det alltid skulle få vara så. Det slutade med att jag sov kvar där sen. Kände att vi ville ta vara på den lilla tid som vi hade kvar tillsammans. Klockan åtta i morse gick det inte och skjuta på längre. Då var det dags att säga farväl. Hatar att ta avsked från någon även om det inte gäller så lång tid. Det här var bland det värsta jag någonsin gjort. Som sagt, bara en stor tomhet nu. Det känns långt till jul. Evigheter.....

OS

Måste erkänna att jag har varit väldigt dåligt uppdaterad vad gäller OS trots att jag bara går hemma om dagarna.
Idag däremot har det varit OS en stor del av eftermiddagen. Blev medveten om att det utspelades en väldigt spännande tennismatch. Dubbel, Sverige mot Frankrike. Grymt spännande! Efter nästan fem timmars spel blev det till slut svensk seger och en plats i finalen.  Superkul =) Sen blev det damfotboll. Där blev det förlust mot tyskorna i kvarten.
Vinst mot Tyskland blev det däremot i handbollen där damerna vann.
Så det har ändå varit en ganska bra dag för Sverige ändå.
Så vad händer ikväll då.... Pizza och Jönssonligan blir det nog. Sen blir det en promenad. Den sista =(

Tomt utan honom....

Ännu en dag har gått. Känns mkt bättre just nu. Bara och hoppas att det där inte är någonting. Annars får man väl ta den smällen. Var hem till Fredrik en sväng på eftermiddagen. Vi har inte känt varandra länge men jag har redan vant mej vid att han finns i mitt liv när helst jag önskar, bara några hundra meter bort. Därför kommer det bli tomt när han åker tillbaka till Luxemburg på fredag. En hel höst utan honom =( Eftersom jag har alla mina vänner minst tre mil bort känns det skönt att ha haft en på så nära håll ett tag. Att bara kunna göra nån spontangrej med någon är inget jag har varit bortskämd med de senaste åren. Det kommer med all säkerhet att bli en lång höst.
Helgens planer blev inte av heller =( Inte heller skulle vi kalas för Adam imorgon av någon anledning så jag vet inte vad jag ska hitta på i helgen. Något fint väder är väl inte att räkna med heller så det lär väl bli ganska så rastlöst.
Kanske får prova mej på och göra lite vinbärssorbè igen. Vore skoj om man kunde lyckas med det...
Får nog ta en sväng till vinbärsbuskarna nu och kolla om mormor har lämnat kvar några bär =) 

En dag i Falun

Blev inget skriva av igår. Mest för att inte internet funkade. Tydligen hade åskan varit ner i nånting så vi hade inte haft det på hela dagen igår. Var ändå hemma knappt så det kvittade väl egentligen. Var tvungen och fixa med lite saker på förmiddagen så jag kom iväg till Bolänge till halv tolv. Väl framme gick jag till Blomsterlandet och provade abetskläderna =) Måte säga att det var en speciell känsla att få dra på sej dom. En t-shirt, en pikètröja, en fleecetröja och ett par arbetsbyxor ska vi få. Allt satt perfekt utom byxorna förstås. Får jag bara sy upp dom en bit ska nog dom funka oxå. Superfin färg hur som helst! Ska bara hitta ett par matchande foppatofflor åt oxå. Tror inte ljusrosa och blått och gult är det bästa tillsammans faktiskt. Sen drog jag vidare till Falun dä jag träffade Tess. Vi gick på stan i flera timmar. Och självklart blev det shopping! Har man riktigt taskig ekonomi och absolut INTE får handla, då kan man bara inte gå i affärer med Tess. Idag blev det lite grejor till håret (nödvändigt), sen blev det en sväng till Gina tricot. Skapligt stort man säga! Där hittade jag en superfin klänning. Passar perfekt om man ska ut nån gång i höst och ävern jul och nyår. Ett par jeans hittade jag oxå. Behövde egentligen inga men när man hittar jeans som är som gjorda för en, då kan man inte annat än slå till. Hur ofta inträffar det liksom!? Så dom fick det bli. Hittade ett pa örhängen oxå. Sen blev det en fika på Vi Tre. Tröttheten i benen började komma smygande. En sväng på systemet hans oxå med innan jag for hemåt. Har blivit lurad till Hedemora igen =) Eller lurad och lurad, det är väl mitt eget beslut och som vanligt är jag inte svårövertalad. Skulle ha lite party för att det är sista helgen innan Märta och Bratt börjar skolan. Antar att det blir lika trevligt som vanligt =)
Förresten så har Adam kommit hem nu. Vaknade vid fem igår mose av att det bankade på dörren. Var tänkt att dom skulle vara kvar på Arlanda över natten och ta ett tåg hem på morgonen, så jag blev livrädd eftersom jag inte visste vem det var... Då hade dom lyckats fixa så nån kom och hämtade dom istället.
Nej, nu blir det uppstigning och skjutsa mamma tillbaks till jobbet.

Upp och ner

Vilken dag det har varit! Både på gott och ont.. Dagen började iaf med en färd till Borlänge med Fredrik. Klockan elva drog vi iväg så i morse blev det lite tidigare iaf. Fredrik skulle ha en telefon och det tog inte lång stund att välja ut en sån. Enkelt för dom som har lite koll på sånt där, till skillnad mot en annan. Jag handlade oxå på Elgiganten, ett spray som skulle ta bort bakterier på mobilen. Vet inte om man kan lita på det men mobilen luktar då fräscht nu iaf =) Sen gick vi på kupolen en snabbis. Kammade noll... Blev en fika, lite prat och tittande på folk innan vi åkte hemåt. Jag följde med Fredrik hem några timmar sen. Fick lite att fundera på efteråt... Bättre blev det inte när jag kom hem och öppnade posten sen. Världens chock är en underdrift kan jag säga! Städning näst på schemat sen. Det var, hör och häpna, riktigt avkopplande att gå runt och kolimasa med mopen. Kände att jag behövde ensamhet och få tänka i lugn och ro. Hela jag är upp och ner nu. Jag vet varken ut eller in eller upp och ner. Kanske en dos Tess kan bota det hela lite grann, iaf för stunden. Imorgon ska jag nämnligen träffa henne =) Det var ett tag sen nu så jag antar att det finns en hel del att prata om, som vanligt. Innan dess ska jag till Blomsterlandet och prova kläder oxå =) Jippii!! Ska bli spännande. Med andra ord kommer det att bli en lång dag imorgon. Säkrast att krypa till kojs nu kanske. God natt med er!

Semestern är slut!

Blev en sovmorgon idag med. Var inte så populärt av "chefen" i huset att jag fortfarande låg när hon kom hem på rast. För att kompensera min sovmorgon dammsugade jag hela undervåningen sen. Så när hon kom hem var jag förlåten igen =) haha... Får väl köpa en blombukett senare oxå. Med tanke på sovmorgonen har det inte hänt så mkt idag. Tror Martina hade en lika innehållslös dag för vi satt i flera timmar på msn och bara snackade skit. Där kom oxå dagens bästa som jag bara måste nämna här oxå.
M: Så du har gått lugnt fram nu då? Så han kan prata med dej nu?
C: Jaa, jag måste ha gått lugnt fram och inte stormat XD Tror det är endast jag, Märta och ev Tias som förstår det där men som jag skrattade åt det där, så mkt har jag aldrig skrattat förut. Tack Märta för ett gott skratt :P Något mindre kul är att "semestern" är slut. Idag har jag börjat städa igen :P Gjorde fabriksdelen idag och trots löneförhöjningen med 4 kr så gick det inte ett dugg lättare, tvärtom. Skönt på nåt vis och vara igång ändå. Behövs lite rutiner igen känner jag.
Nu ska jag fixa till mej lite och sen hoppas jag att det håller uppe en stund. En promenad står på schemat =)
Trevlig kväll!

Två veckor kvar nu :D

Kalas

Hur länge jag sov idag, det vill jag inte ens prata om! Blev ju inte alltför sent i natt heller egentligen. Vid halv två var jag hemma igen efter att ha hämtat Maria på parken. Innan dess läste jag och satt här för att få tiden och gå. Spelade saning och konka med en "nät-kompis" oxå... haha! Undra när man gjorde det sist egentligen.
Idag har det varit kalas på schemat. Rauno fyller 55 idag så vi var ditbjudna på mat och jordgubbstårta. Resten av Forslundssläktet och mormor var oxå där. Filip och Jon var på ett otroligt bushumör idag, värre än vanligt tror jag... :p Just nu sitter jag bara och väntar på att pappa ska komma hem. Han och Ola har varit upp till Timrå idag och köpt en ny bil. Pax och provköra först =) En ny ford mondeo blir det. Är vi släkten ford eller är vi??!! Tror det faktiskt. Men jag får allt se till och bryta det där mönstret. Iofs har mormor en Hyundai men annars är det uteslutande fordar i vår släkt. Återstår att se vad jag ska ha sen. Just nu lutar det åt en polo men man vet aldrig. Den som lever får se....
En ny vecka nu. Bara två veckor kvar och sen är jag inne i arbetslivet. Fick ett sms i fredags. Den 25 börjar vi med teambuilding, 8-20. Saftig start kan man lugnt säga! Sen väntade två dagars utbildning, ev på annat ort. Såna där saker som man helst vill slippa men som antaligen är nödvändiga då. Ska bli skönt när vi öppnar sen och man får börja på riktigt. Ni kan redan nu boka in torsdagen den 18 september, då hoppas jag att ni kommer och hälsar på mej =)

Knappt en vecka kvar nu. Kommer sakna jättemkt =( Sen dröjer det till jul innan nästa visit hemma blir av.
Lång höst.....


Dagen

Hann aldrig ut i solen i förmiddags. Var för trög så det hann bli molnigt innan jag kom till skott. Från att ha varit 19 grader och sol blev det plötsligt 13 grader och regn. Det är den svenska sommaren vi pratar om. Jag är inte förvånad längre. Nu håller det uppe iaf så det blir väl skapligt åt folket på parken ändå, lite kallt bara. Men man får vara nöjd bara det inte regnar. Dagen idag blev för övrigt precis som jag befarade. En slappdag då jag knappt lämnade sängen. Växlade mellan datorn och min bok. Nästan farligt med nya datorn. Kan använda den var som helst och när som helst eftersom det inte är nån annan så konkurerar med mej om den. Beroendeframkallande var ordet.... menmen...
Just nu sitter jag mest och väntar på att få hämta folket. Vet inte var och när men känner mej inte så trött längre så jag tror att jag ska överleva. Får sätta i nån film och kolla på så tiden går lite.
En fortsatt trevlig kväll önskar jag er!

Lindesnäs

Segt idag. Jag vet inte när vi kom hem men jag är nog inte helt fel ute om jag gissar på halv fem.... Ganska precis efter inlägget igår kom Fredrik. Vi satt oss på altanen men där blev det kallt ganska så snart. Vid halv tio drog vi oss mot Storänget. Det första vi möter när vi kommer dit är Marcus... Hurra!  Mkt Björbofolk där men som tur var behövde vi inte vänta länge förrän vi åkte iväg. Inga typer man vill umgås med faktiskt. Blev en kul färd i bussen dit iaf... Lindesnäs sen var jättekul! Rydell & Qvick var nog inte riktigt lika bra som i Ludvika... Tycker dock att det hade räckt om det stängt vid två. Tre blev nästan i längsta laget. Blev bussfärd hem oxå. Trött som jag vet inte vad. Dom dumpade av oss vid pizzerian och sen blev det "efterfest" här =) Gick hem vid 7 i morse sen. Jag somnade och sov till elva. Som sagt, det är segt idag. Jag ska hämta Maria, ev Frippe, i Mkfjd i natt eller på parken. Vet inte hur det ska gå till riktigt. Får nog nästan sova lite middag om jag ska orka hålla mej uppe till då. Nu ska jag lägga mej ute i solen en stund. Förhoppningsvis lyckas jag hålla mej vaken.....

080808

Var bara tvungen och skriva ett litet inlägg idag just med tanke på datumet. Får bli ett kort ett för jag väntar Fredrik när som helst =) Har nog alla förutsättningar för att bli en lyckad kväll, solen lysser nämnligen :D Kan knappt tro det men regnmolnen är borta. Underbart! Blir här hemma en stund och sen ska vi bege oss mot Storänget. Vi ska åka med ligan där till Lindesnäs. Kan nog bli intressant =) Nej, nu är det party! Återkommer som sagt imorgon.... 

Kanske....

.... blir det Lindesnäs imorgon iaf =) Har nog lyckas köra ut mamma, pappa och Gabbe imorgon kväll och samtidigt få hit Fredrik. Om det blir några fler vet man aldrig men Fredrik  verkar iaf vara på. Skam den som ger sej... Väderprognosen verkar dessvärre inte tala till vår fördel men ska man gå efter den jämt skulle det inte bli mkt uträttat. Så vi trotsar regnet och beger oss dit iaf. Rydell & Qvick spelar och dom var faktiskt en positiv överraskning för mej när jag, Märta och Tias var på dom i Ludvika i vintras. Trodde inte det skulle vara något för mej och det trodde inte Märta och Tias heller, men dom var ju faktiskt riktigt bra. Ett coverband som spelar hårdrockslåtar är det för er som inte känner till dom. Som sagt, det borde inte vara något för mej om man hör det där....
Annars idag har det varit en regnig dag och fruktansvärt trist. Höll på att få panik här ett tag. Visste inte alls vad jag skulle hitta på. Bad pappa åka och tanka bilen och sen drog jag ut på en tur. Pallade inte med att vistas inom husets fyra väggar längre. Jag åkte in gamla dammsjö-vägen eller vad man ska säga, den vägen vi åkte förut när vi skulle till stugan. Blev nästan lite chockad över hur annorlunda det var där nu. Dom hade fält en massa träd och stigen som vi gick på för att ta oss till båtarna var nästan igenväxt. Knappt så jag kände igen mej. Sen tog jag en sväng till Nås och vände. Så jag slog ihjäl lite tid iaf. Imorgon funderar jag på att följa med till Borlänge en sväng. Vet att övriga familjen iaf skulle på maxi så jag kan ju passa på och göra kupolen då. Annars lär det bli en lång dag i väntan på att det ska bli kväll är jag rädd. Eftersom det håller på till tre i Lindes är det väl inte nödvändigt att börja så där jättetidigt precis. Vet dock inte när Rydell & Qvick börjar spela. Får leka lite dektektiv och försöka luska reda på det...
Blir det inge skriva imorgon blir det med all säkerhet en rapport på lördag förmiddag =)


Less på allt åkande!

Drygt med folk som aldrig kan ta ett beslut. Som säger en sak och sen blir det en helt annan. Sånt klarar jag inte av. Om jag är tveksam i en fråga säger jag att jag måste fundera och inte ja eller nej på en gång. För mej är det självklart att inte lova något som jag kanske inte kan hålla. Då säger jag hellre vi får se hur det ser ut så. Tyvärr är inte alla så och dom människorna har jag lite svårt för ibland. Faktiskt... Något positivt idag var att pappa kom hem med lönespec. Jag hade fått ännu mer löneförhöjning vilket innebär att jag nu tjänar lika mkt på städningen som jag kommer att göra på Blomsterlandet sen. Då tänker jag då iaf bita ihop med städningen ett tag till. Som sagt, spara massa under hösten och sen flytta nånstans efter jul. Så känns mina planer just nu iaf. Så i höst blir det förmodlingen mkt hockey, som är gratis, och väldigt lite festande. Sitta hemma fre, lör kvällar fram till jul får bli min melodi. Som det ser ut så blir det inget Lindes imorgon heller. Eftersom det är i närheten av mej har alla andra förstås annat för sej och kan absolut inte komma. Så himla typiskt! Under två månader finns det uteställen som är öppna här omring men hur ofta är det någon som har tid, lust och råd att ta sej hit?! EN gång i sommar har Tess och Julian varit hit. Annars har jag vackert fått åka Dalarna runt för att få umgås med alla. Jag har inte haft ngt emot det men det vore kul om någon ville komma hit nån gång oxå. Verkar väldigt svårt tydligen.... Kanske för att jag bor hemma? Eller är det något annat fel? Jaa, ni vet var jag bor. Vill ni hälsa på så är det bara och komma. Själv tänker jag på min höjd ta mej till systemet, man vet ju aldrig om det blir ngt i helgen trots allt. För övrigt tänker jag inte åka en mil till på ett bra tag. Det är andras tur nu...

Överraskad!

Jag blev rätt förvånad när jag kollade mejlen för en stund sen. Vinnare till ett presentkort på 1000 kr på the body shop :D Eftersom jag inte har en aning om vad jag har varit med i för tävling så är jag lite misstänksam. Om någon kanske försöker lura mej eller så. Har iaf svarat på mejlet så vi får väl se om det dyker upp något presentkort. Kul vore det i så fall! Annars är jag ganska nyss hemkommen från en heldag hos mormor. Åkte dit vid halv elva och hjälpte mamma och städa lite. Mat, ochh fika gånger två blev det förstås. När man är hos mormor behöver man inte svälta ihjäl =) När jag hade gjort mitt med städningen blev jag fast på kökssoffan. Jättetrött av nån anledning... Uppe vid 9.15 men det är ju egentligen inte så tidigt. menmen... Vad kvällen har och bjuda på vet jag inte riktigt. En kvällspromenad i trevligt sällskap igår var faktiskt inte fel. Något liknande idag kanske? Har sluppit regn idag oxå vilket är otroligt skönt. Men är därför rädd att det blir rejält till helgen istället =/ Hoppas inte men risken finns nog...

Höstfeeling

Sånt här trist väder idag med. Vad ska man hitta på idag då?! Mamma är iväg nånstans med mormor och moster så jag ska fixa maten tills pappa kommer hem. Lite lasange är det tänkt att det ska bli. Annars har jag inget annat inplanerat för idag. Funderar på en kvällspromenad sen =) Vi får se... När jag tittar ut nu får jag höst känsla och kollar jag i kalendern ser jag att det är knappt tre veckor kvar till jag börjar jobba. Var har sommaren tagit vägen?! Jag får nästan lite ångest men så här är det alltid, när sommaren väl kommer bara springer den förbi. Tur att man har dagbok som man för. Kan man alltid gå tillbaka och kolla på vad man har gjort. Vad jag skulle vilja göra innan sommaren är slut, det är en utlandsresa det. Men hur ska det gå till kan man fråga sej!? Det ser i proncip omöjligt ut om jag inte åker själv då, vilket jag i mina mörkaste stunder allvarligt har tänkt gjort. Men hur kul är då det på en skala? Nej, inte speciellt så då får det lika gärna vara. Om ingen får för sej och följa med då vill säga =) Men vet inte vem det skulle vara.... Menmen...
Nu ska jag hoppa i duschen och sen tror jag att jag ska dra på mej min nya, varma polotröja. Som sagt, höstfeelings....

Trist....

Det är regn idag med. Jag har sutit här typ hela dagen. Jag känner mer och mer att Björbo inte är hemma. Jag umgås inte med någon här och det finns ingenting att göra. Samtidigt så vet jag att jag har inte råd och flytta någon annanstans. Med en halvtids tjänst som florist så går det bara inte. Jag måste bo kvar här så jag kan ha kvar städjobbet och gå som vikarie på dagis. Jag får leva snålt under hösten och försöka spara så mkt som möjligt, så får vi se hur det ser ut till våren sen då jag även vet om jag får förlängt eller inte, vilket jag tror och hoppas. Provanställningen går ju ut i februari då. Det känns lite trist just nu men jag hoppas det löser sej. Vet inte om Gybäcken är nån vits heller. Jag är ju fortfarande kvar i Björbo! Jaja, tiden får utvisa hur det blir. Just nu tänker jag inte ta några beslut om någonting utan bara flyta med och hoppas att det ger sej. Ska iaf till Therese en sväng idag så jag kommer från byn ett tag. Blåbärspaj har utlovats =) Mums! Sen vad vi mer hittar på vet jag inte. Grangärde är inte så mkt bättre än Björbo på den fronten.
På fredag lutar det nästan åt Lindesnäs. Rydell & Kvick är ju inte alls dumma så det kan nog vara nåt och satsa på =) Men sen får det vara bra ett tag. Har varit ute och slarvat alldeles för mkt på sista tiden =( Någon "spara" har jag verkligen inte varit. Som sagt, till hösten blir det ändring på det! Kanske borde göra som Svanberg och hålla mej nykter fram till nyår. Får se vem som bryter det löftet först :P
Nu ska jag se till att det blir någon mat här och se bär det av till Grangärde.
Ha en bra dag!


Regn

Regn och regn hela dagen... Vad snabbt man tröttnar på det! Får liksom inte lust till något alls. Har bara växlat mellan boken och datorn hela dagen i princip. Snacka om att känna sej onyttig! Imorgon ska jag troligen till Therese iaf och så en sväng in till Ludvika. Står liksom inte ut med att bara vara hemma. Ett par dagar funkar men sen sätter rastlösheten in och allt och alla får ut för det.... Dock var det skönt att få sova i sin egen säng i natt. Sov närmare tolv timmar tror jag. Skönt! Som tidigare nämnt blev det ingen skönsömn där på hallgolvet i Hedemora.. Haha!
Till sist vill jag bara nämna ett sms som någon skickade på fyllan igår...

F: Vilken är din favoritfärg?
C: Vet inte riktigt, kanske rosa då, Varför undrar du?
F: En färg säger mer än 1000 ord. Jag ville bara veta. Bara det inte var kommuniströd så....
 
Haha! Borde nog be om en lite bättre förklaring egentligen,,,,

Hedemora

Precis hemkommen från Hedemora. Jaa, jag och Fredrik skulle dit och gå på bio med Märta, Tias, Bratt, Dennis och Örjan men så visade det sej att det var inställt =( Surt sa räven! Vi fick iaf äta med dom så HELT förgäves var väl inte turen dit om man ska se det positivt på något vis. Gårdagen spenderades oxå i Hedemora så det har alltså blivit en hel del Hedemora det senaste dygnet. Tog bussen direkt dit från jobbet igår så jag var väl där vid sju tiden nånting. Böt lite kläder och sminkade om innan vi åt pizza och började dricka. Tror vi var en tolv personer eller nånting. De flesta drog vidare till Kingen sen så det blev inte så farligt sent. Jag, Märta, Tias, Bratt och Tommy tog en promenad i regnet innan vi la oss och flumade. Var tänkt att jag och Bratt skulle dela Madrassen men det dröjde inte länge förrän Märta och Tias letade sej ut från sovrummet och gjorde oss sällskap. Med sej ut tog dom sin bäddmadrass och det slutade med att jag låg på den istället. Inte världens bekvämaste kan jag säga men ett par timmar blev det iaf. Hemma vid halv två sen. Duschade och gjorde mej i ordning och vid halv fem åkte vi till Hedemora igen, vilket som sagt blev en kort historia. Menmen, kan ju inte ha tur jämt heller... Tänkte jag skulle leta på nån bra film här i gömmorna och lägga mej och se på. Sen tror jag faktiskt att jag är nöjd med att sova... Trevlig kväll på er!

RSS 2.0