Debut i Leksandströjan

Helgen har passerat och den har varit jättebra! Skönt var det att jobba i lördags. Även fast det blir sent så är det väldigt skönt att stänga. Så var det även nu fast det var lördag. Väl hemma hade Adam kommit. Han och Örjan hade beställt pizza så jag värmde lite av det som blev över och sen tittade vi på en film. Blev nog närmare ett innan vi kom i säng. Söndag väntade målning för Örjans del. Gissa om han var trött! Snozade femtielva gånger typ =) Vid halv nio tog vi oss upp iaf och en halvtimma senare kom Staffan och hämtade honom. Jag väckte Adam och ca en timme senare var vi på väg till Sala. Tur att Adam var med för annars hade jag inte hittat! Cupen började kl 8 med match mot Täby.
Gabbe gjorde mål efter 37 sekunder i första perioden =) Det ni!
Debuten i Leksandströja kunde väl knappast ha varit bättre. Synd att man inte fick se det bara. Jag och Adam kom dit lagom till matchen 11.30 som blev seger med 4-2 mot Sala. Efter matchen gick vi på någon mässa som var alldeles bredvid. Björbo bad hade bla en utställning så självklart var vi tvungna och kolla in det =)
13.50 var det match igen men här blev det däng mot Arlanda så det skrek om det. Grabbarna hade ärligt talat inte en chans och det blev 11-3 till slut. Sen var det matdags. För pappa är det första bästa som gäller så för oss blev det en halvsunkig pizzeria. Maten gick ner men mkt mer var det inte. Därför blev jag bra putt när vi på vår promenad efter maten, hittar Acropolis. Grekiska resturangen som även finns i Hedemora.  Hur mkt bättre hade inte det varit då??
Vi åkte till ishallen och fikade innan det var dags för dagens sista match. Derby mot Mora. Jag har ALDRIG någonsin hejat på Leksand i ett derby mot Mora så det var konstigt att för första gången göra det nu. Det blev vinst med 5-0 och killarna slutade 2 a i cupen. Jättebra jobbat! Jag, mamma och Adam tog min bil hem.
Vi svängde in hos Örjan på RP och hälsade på honom och handlade lite. Kl 21 var vi hemma efter en lååång dag!
 Idag har det inte hänt mkt. Jag tog en promenad på fm och sen mest bara slappat. Precis värmt lite korvstroganof med pasta till. Skönt att göra det enkelt för sej någon gång =)
Lite efterrätt nu kanske? Sen väntar städningen om ett par timmar.

Beck

Japp igår var vi och såg nya beckfilmen. Det var en annorlunda beck film. Inte riktigt det upplägget man är van vid om man säger så. De flesta filmerna tycker jag är upplagda på samma sätt fast handlingarna är olika.
I den här filmen var mer fokus på "bovarna" och man visste ju direkt vilka det var. Mindre fokus då så klart på beck och hans kollegor. Det tyckte jag var mindre bra men annars var filmen bra. Att säga mkt bra vore nog och ta i. 
Falukuriren hade gett filmen tre dalahästar av fem och det är jag beredd att hålla med om.
Middagen innan bion däremot får tveklöst högsta betyg. Det var andra gången jag åt där och fler gånger blir det absolut. Deras tzatziki är helt oslagbar!

Idag har Ö jobbat 10-14 plus någon timme till med inventering. Så jag gissar på att han är hemma om nån halvtimme eller så. Jag har tillbringat någon timme i Avesta. Jag delade ut mitt CV på fyra olika ställen. Ingen som behövde varken ordinarie eller extra just nu, vilket var lite väntat ändå. Det som slog mej var att alla var så trevliga! Två stycken tog till och med i hand. Jag har även märkt det när jag varit där förut och handlat att i alla butiker är personalen så trevliga. Beror det på att det är ett mindre ställe kanske?? Oftast är servicen faktiskt bättre där. På hemvägen svängde jag in på RP och handlade lite snabbt. Trevlig personal där med =) Örjan har tur som har så bra jobbarkompisar. Hem och fixade lite mat, diska och där är vi nu. Läste igår att det hade öppat en ny klädaffär här i stan. Den måste så klart utforskas. Får se om jag får Örjan med mej dit kanske.... Vad gäller morgondagen så väntar jobb på ica 15-22 =) 
Inte världens bästa tid på en lördag men nu lär man ta det man får.  Sen kommer ev Adam hit och sover över. På söndag har ju Gabbe cup i Sala. 
Första matchen är dock så tidigt så jag tänker inte åka dit förrän till andra. Tanken var ju att jag skulle åka hem imorgon och så hade Adam kunna åkt med mej på söndag. Nu kom ju jobbet emellan så vi får se om vi kan få hit honom istället då.....  Nää, dags och söka ett jobb igen. Idag blir det en jobbsökardag!
Trevlig helg!

Väntar....

Såå trist att vänta! Speciellt då man inte vet hur länge man måste vänta heller..... Annat är det om man har en tid.
Nu är klockan 15 iaf så jag hoppas att grabben har börjat med inventeringen. Vore han klar vid 17 hade det varit kanon men det kanske är för mycket och hoppas på!? Iaf så har jag väl kunnat fördriva dagen ganska bra iaf. En lång promenad på fm, dusch och plocka ihop lite och sen lite lunch. Och så har jag sutit här. För någon timme sen fick jag det glada beskedet att Adam har klarat teoriprovet :D Det behövde han verkligen! Nu blir han ju ännu mer motiverad till att fixa uppkörningen oxå. Bara till att få min grabb till och ta det där kortet nån gång oxå. Vore faktiskt kul om han kunde vara chaufför till mej någon gång oxå :P Inte så att jag nödvändigtvis behöver dricka något på släktmiddagar å dylikt men någon gång vore väl kul kanske..... Jahapp, då gick det några minuter till då. Så mycket mer har jag väl inte att skriva om egentligen. Skulle jag fortsätta nu skulle det antagligen bara bli massa onödigt svammel :P
Återkommer imorgon med en filmrecention! Men eftersom det är beck vi pratar om kan jag nog redan nu ge ett högt betyg...

Vad gör dom?!

Tre mornar runt 07 har jag blivit väckt av att dom här på gården kör igång med grävskopa och allt vad det. Dom har grävt ett hål och så gjort en cementkant  typ :P Jag kan för all del inte förstå vad det är dom gör. Vad ska det bli? Soprum?
Det stör mej att inte veta och att dessutom bli väckt vid 07 av det där oväsnet. Aja, hoppas att dom inte har tänkt och vara här alltför länge till.... 
Annars idag så står en promenad näst på tur. Sedan är det bara och vänta.
Ö har tid till 15 på jobbet men sen ska han inventera lite på lagret oxå :/ Har han tur får han börja med det före 15. 
Annars blir nog kl nämare 17 innan han är klar :/ Vore skönt och komma iväg i tid så vi hinner äta i lugn och ro före filmen men framförallt så vi hinner in på jysk en sväng :D Jaa, IKEA hade ju varit ännu bättre med mer utbud men idag får det bli jysk. Det här förbaskade soffbordet måste bytas ut snarast! 
Ingen som har något över och vill göra sej av med?
Vet inte riktigt vilken färg jag önskar men svart vore nog bäst. Sen tycker Ö att det ska vara så pass att man kan äta på det och dessutom få under benen. Det är inte lika viktigt för mej. Det är liksom inte det som är själva grejen med ett soffbord om man säger så. Kanske skulle åka upp till mormor oxå och kolla. Där i ladan förvarar hela släkten möbler som dom inte behöver eller vill ha längre. 
Aja en rask promenad väntar nu.
Ha en bra dag allihopa!

På tåget

Nu sitter jag på tåget och skriver från mobilen. Det har jag aldrig gjort förut. Jag är nu på väg till Boda för att träffa busungarna :) En livlig dag men antagligen lika kul som alltid. Tycker det är rätt bra att vi har lyckats få till det två gånger i sommar trots att det är en bra bit emellan och att jag dessutom har jobbat. Sjukt nog har jag träffat dom mer än Martina och Mattias i sommar :p Otroligt men sant... Regnar gör det idag oxå. Känns riktigt höst ute. Kanske lika bra det. Sommaren har ju varit värdelös iaf så. Nej, nu är det dags och rulla vidare härfrån Borlänge. Jag ska sova en stund :)

Väntar

Sitter här och väntar på att klockan ska bli så mycket så att det är dags och gå till stationen. Passar på och klottrar några rader när jag ändå väntar. 25:e idag då vilket är lika med löning och jag och Örjan firar 10 månader :) Känns som att det alltid har varit vi. Numera är det svårt och föreställa sej att jag har levt ett liv utan honom. 20 år och lite till utan honom närmare bestämt. Vi ska fira det hela först på torsdag med middag i Borlänge på tsatsiki och sen ska vi se den nya beck filmen på bio :) Det kan inte bli annat än en lyckad kväll. Känns skönt att ha lite inplanerat nu så man har något och pyssla med när man väntar. Imorgon blir det ett besök hos Stina med familj igen, lördag jobba eftermiddag och på söndag är det hockeycup i Sala som väntar. Så denna vecka är spikad. Bara att försöka göra likadant med nästa så vi har tisdag den 8 någon gång :D Iofs kommer Adam hem idag så man ska väl kanske passa på och umgås lite med honom. Nu kommer han och vara hemma ett tag eftersom han ska göra ett försök till och få det där körkortet :) Hoppas verkligen att det går vägen för honom!
Nu är det dags och kolla så att allt är med nu och sen är det dags att gå till tåget.

Måndag

En ny vecka har börjat. En vecka då de flesta börjar skolan. Eller alla känns det som. Tror typ alla har kommit in på någon skolan utom jag :/ Jag är nog den enda vars "semester" börjar denna vecka. Nu kommer jag endast att ha städjobbet fram till i oktober iaf. Sen får vi se vad som händer då. Antagligen ska jag ut på praktik då igen :/

Annars så har helgen varit bra iaf. Igår kom mamma, pappa, Gabb och mormor och hälsade på :) Ö hade korpmatch kl 15 först så vi var här i lägenheten någon timme och väntade på honom. Under den timmen lyckades pappa hitta på en del smågrejor som enligt honom behövde fixas :P Vaddå arbetsskadad?! Bara Örjan kommit hem och duschat åkte vi ut till Husby. Vi hittade på ett jättemysigt cafè som låg nere vid älven. Dom hade även minigolf så efter fikat körde jag, Örjan och Gabbe en match. Trots att jag förlorade var det jättekul iaf :) Det var evigheter sen sist! När vi hade spelat klart for vi hemåt allihopa. Jag och Ö slappade framför datorerna ngn timme innan vi bestämde oss för pizza och en film. Vi såg en gammal Wallander film på tre timmar och gud vilken seg film det var. Kan ju säga att dagens Wallader filmer är väldigt mkt bättre.
Nää, dags och blåsa håret nu innan det är dags att fara hem till Björbo och städa lite. En mellanlandning i Borlänge oxå för att hämta ut framkallade kort.
Ha det fint!

En skön lördag

Det blev inget idag heller. Allt var spikat och klart men det blev inget :( Så typiskt....
Annars har det varit en bra dag. Vi åkte ut till Sjulsbo eftersom Staffan, Jenny och Selma var där. Örjan var hem till dom och hälsade på förra helgen men jag har inte sett henne på jättelänge. Hon hade växt en hel del förstås men var fortfarande nätt och alldeles lagom. Sötis! Idag var hon jätteglad. Låg och pratade och sparkade innan det blev för tröttsamt och hon somnade =) Vi åkte hem till två eftersom vi hade tvättid då. Ö slängde i maskinerna och jag började med maten. Efter maten for vi till Avesta. Vi tänkte kolla på ett soffbord och chansade på att Jysk skulle ha öppet till 17. Det hade dom förstås inte utan stängde 16 :/ Vi gick in en sväng på ÖB iaf och handlade lite innan vi åkte hem igen.
Nu har vi precis varit ner till OK och "shoppat" :P Vi skulle handla häftstift men det blev både en film, cd, bok och så en häftapparat innan vi var klara. Så kan det gå.... Ska steka en hamburgare nu och sen blir det väl så att vi fastnar framför tvn skulle jag tro. Trevlig kväll!

Tråkig dag

Vilken tråkig dag det har varit! Värdelöst väder så ute har man inte kunna vistas heller.
Fast jag och mamma gick en promenad efter att hon slutat jobbet vid tre tiden.
Då regnade det inte allför mycket heller. Annars har det som sagt inte hänt mycket idag.
Imorgon får jag iaf träffa Tess i Borlänge =) Det blir liksom avskedsdejten för sen åker hon till Uppsala på söndag =(
Hemska tanke! Men jag kan säga så mycket som att jag kan lägga ut tusentals kronor på tågbiljett bara jag får träffa henne lite då och då. Hon är en person i min omgivning som gör livet värt att leva.
Annars så gör jag sista veckan på ICA nu :/ Blandade känslor. Har varit riktigt skönt och haft något att göra i sommar. Samtidigt har man ändå hunnit njuta av sommarens få soldagar. På fredag kl 12 går jag hem från ICA och har ingen aning om när jag kommer tillbaka dit, om jag gör det. På lördag hoppas jag att jag får träffa Martina och Mattias. Kan vi inte anstränga oss och se till att det blir av nu? =) Det tycker iaf jag! Får se om Ö drar på fest eller om han blir hemma med oss. På söndag är det möjligt att mamma, pappa, Gabb och mormor kommer. Vi funderar på att spela bingo i folkets park :P Får se om dom fortfarande håller igång.

Kreta- 3 veckor kvar! Kan inte fatta att vi ska iväg :D :D

Förresten....

Jag glömde tillägga tidigare att jag träffade Emelie igår :D Vi har inte setts på två år så det var verkligen på tiden. Lunch, en hel del snack och en sväng på stan blev det. Mkt trevligt! Nu när jag för det mesta är så pass nära så borde vi ju kunna få till det lite bättre tycker man. Fast man ska aldrig säga aldrig. Ibland är det svårt att få till en "dejt" med folk som bor i samma by, stad :P  Men anstränger man sej lite så blir det inga problem....
Annars idag så har det inte hänt så mkt. Gjorde två olika vitkålssallader (billig vitkål på RP :P) och sen tog jag reda på bombnedslaget som blev efter maten/sallads tillverkningen...
Nu blir det tv en stund i väntan på att Örjan ska komma hem. Sen blir det tidigt i säng. Jobb väntar imorrn....

Resan bokad!

Det som har kretsat kring oss den senaste tiden är så klart resan till Kreta, Chaniakuseten som vi bokade i tisdags :D
 Som jag längtar att få komma iväg! Vi hittade ett jättefint hotell som jag inte tyckte var alltför dyrt och som såg väldigt fräscht ut. 200 m till lokalt centrum och lika långt till stranden känns ju kanon. In till "stora staden" var det inte mer än två mil heller. Idag var vi och satte över pengar från mitt konto till Örjans eftersom han betalade resan i tisdags. Så nu är allt sånt fixat.
Sen råkar man ju en svåger som jobbar på bank så han ska fixa med euro sen =)
Men nu börjar jag allvarligt fundera på och skaffa internet bank. Det här blev ju bra nog mkt krångligare än vad det hade behövt bli om jag hade haft internet. Aja, nu är det fixat iaf.... Bara och kolla det där med vacination nu, om det behövs och i så fall vad. Tågbiljetter ska vi boka oxå. Men det får bli ikväll det.
När vi satt på banken ringde chefen och frågade var Örjan var. Han skulle börja 12 och inte 16 som han trodde. Den grabben slutar aldrig och förvåna!
Tur att jag tycker om honom iaf =) Så nu har jag en hel eftermiddag till mitt förfogande. Ska laga lite mat här näst och sen ska jag försöka mej på en vitkåls sallad :S Vad som händer sen återstår att se. Kanske återkommer senare om jag inte har ngt bättre för mej.
Ha en skön eftermiddag!

Långtråkigt....

Så här har alla dagar sett ut i sommar i princip. Växlande molnighet med skurar. Då finns det inte mkt att göra efter att man har städat lilla tvåan, lagat mat och diskat. Det är så grymt skönt att jag har haft jobb i sommar! Alla andra i min närhet har oxå jobbat så hade jag blivit utan hade det inte funnits mkt och hitta på. Nu är jag hemma i Björbo. Det verkar som att det är åska i luften och då vill jag inte gå ut. Mor och far jobbar och Gabbe är inte mkt till sällskap om ni ursäktar :P Så just nu är jag ganska rastlös. Ska och städa om ett par timmar iaf. Liite skönt att få göra lite nytta.
Annars så har helgen varit kanon. När jag kom vid 13.30 i lördags drog vi ganska omgående till Dammsjön allihopa. Moster, Jon och mormor dök oxå upp där. Vädret var lite si och så men så skönt det var att bara sitta på bryggan. Hela jag blir så lugn när jag kommer dit. Till slut visade sej solen så jag och Jon hoppade i och badade efter fikat. Helt ok temp i vattnet faktiskt med tanke på att vädret inte varit det bästa. 23 grader visade tempen.
Framåt kvällen väntade grillning och sen kunde vi sitta på altan och spela kort till efter 23 utan en enda mygga. Helt otroligt! Igår var det dags för kalas för 20-åringen Adam. Hela Forslunds släktet och mormor var hit på fika. Kul att träffa alla dom och framförallt de tre minsta, Filip, Jon och Ludvig. Dagen avslutades med en älgsafarie som resulterade i noll älgar. Idag har det som sagt inte hänt mkt. Imorgon blir det ett besök hos ams för att få en lapp påskriven....
Sen är det dags och bege sej "hem" till Hedemora igen. Jobb ons, tors, lör och sön denna vecka.
En vecka då det även är dags att boka en resa till varmare breddgrader =)

Hemma i Björbo

Hemma i Björbo en sväng. Kom hem igår strax efter 19 och inte långt där efter kom hela gänget från Skåne :) Dom hade haft en bra vistelse där med fint hotell, lite shopping och middag med båda Emmies föräldrar.
Innan jag for hem igår var vi till Matsbo och solade lite. Det var jättefint i Hedemora igår så jag hade hoppas på lika fint här hemma idag oxå men icke :( Lika bra det kanske så jag kan städa sen utan att behöva lida. Iofs blir det bara en snabbstädning men ändå....

Till något helt annat nu men som jag har funderat på ett tag nu. Jag börjar känna mej så hemskt gammal. Först det här med att jag i princip har flyttat till Örjan nu och då krävs det städ, bak och matlagning. Vilket innebär att man trivs jättebra inne på ÖB där man kan handla mkt "bra och ha saker" till billiga priser. Tomas Ledin konserten får en och känna sej lite äldre och sen det här med att jag löser korsord med mormor. haha! Nää, jag pratade med Tess om det här och hon sa att jag helt enkelt får umgås med henne lite mer framöver. Hon tyckte oxå att jag hade blivit "gammal" :P Tess är ett år yngre, bor fortfarande hemma och kommer att vara student till hösten så ja, hon är garanterat en person som kan få en och känna sej lite yngre.
Nu blir det en promenad.
Ha det bra!

Härlig helg

En trevlig helg har passerat. Fredag blev som sagt en dag med massa pyssel och sedan jobb till kvällen. Igår var det oxå jobb som väntade, 7-15. Det började däremot inte så bra. Örjan vaknar kl 06.55 och inser att vi har försovit oss. Jag kastar på mej kläderna, lite mascara och håret i en tofs. 07.06 stämplar jag in, klädd och klar. Så det gick ganska bra trots allt. Dagen som gick sen var som en vanlig lördag. Mycket folk vilket är lika med kassa i stort sett hela dagen. Väl hemma hann jag inte mer än på toa förrän Hasse och Lena kom och vi for till Borlänge. Medan Örjan och Hasse fixade med mobilen så var jag och Lena på Rusta. Jag hittade en elvisp för 149 kr och som sedan visade sej gå riktigt bra. Nu kanske jag lyckas bättre med sockerkakan nästa gång? Ett nödvändigt köp helt klart. Sen åkte vi till ÖB bara dom fixat klart med telefonen. Som jag nämnde i tidigare inlägg hade jag sett att dom hade mitt schampoo och min lotion väldigt billigt så det var väl det jag hade tänkt och köpa. När vi kom ut därifrån hade vi handlat för över 400 kr! Men vi fick mkt för pengarna och bara sånt som vi behöver. Mkt förbrukningsartiklar som hygienartiklar, städgrejor. tvättmedel mmm....

Till kvällen sen blev det grillning med Emil. Jag tvingade grabbarna att sitta ute trots protester om mygg. Men det är väl ändå det som är svensk sommar? Mygg alltså.... Dock hade dom väldigt rätt om att det var myggit så vi gick in bara vi hade ätit. Trist att det ska vara så... Hur som helst så blev det lite mer dricka och så slog jag grabbarna i 500. Lite senare kom Dennis, Sunken och Magnus oxå. Såsmåning om drog vi på kingen även om jag var mega trött. Piggnade till lite när vi kom ut men det räddade inte timmarna på kingen iaf. Så sjukt tråkigt måste jag säga. Hedemoras uteliv är verkligen lika med noll. Verkar som att det bara är 40+ ute här medan ungdomarna troligen åker till Falun/Borlänge ist. Jag gick iaf hem till ca 02.30 medan Ö skulle köpa hamburgare åt sej och strips till mej. Ö kom hem utan strips till mej för dom hade några ätit upp. Jag var måttligt imponerad på både dom och honom. Varför sa han inget? Gick och la oss direkt. Idag låg vi ända till kl 11. Hur skönt som helst! Sen var det dags att rensa undan lite här innan vi började med steken. Jag har idag för första gången gjort en stek och det gick över förväntan. Dock tog den väldigt lång tid på sej att bli klar, nästan 3 timmar. Så jag undrar om vi inte var lite försiktiga med värmen i början. Resultatet blev iaf super med egen brunsås till. Emellan matagningen och ett par timmar till tvättade vi oxå så det har inte blivit så mkt tid till att vara ute och njuta av det fina vädret som vi faktiskt har haft idag. Sol och jag skulle gissa på ett par grader över 20. Hann iaf med och ta en promenad nu på kvällen i någon timme. Passar på när Ö jobbar....

Nu ska jag göra mej en kvällsmacka och sen titta vad som visas på tv.

Ha det fint så hörs vi!



RSS 2.0