En bra fredag

Det är fredag eftermiddag, eller kväll kanske man ska säga. Det har varit en bra dag idag tycker jag. Vi har hunnit med mkt idag, jag och Örjan. Det gäller bara att ge honom en spark i baken för att det ska hända ngt ;) Efter frukost och en dusch torkade jag HELA lägenheten upptill medans han städade av toan lite snabbt och dammsög. Sen strök jag lite medans han gjorde mat. Min "man" kan han, korv med krossade tomater och tacosås med pasta. Enkelt visseligen men såå gott! Han fick ta disken sen oxå medans jag strök klart. Sen blev det soffläge med en kopp kaffe. Denna fredag är Örjans jobbarfredag så jag skjutsade honom till jobbet till 16. Handlade det "nödvändigaste" det vill säga mjölk, fil, bröd, och så klart godis ;) Det är ju fredag! Hem och packade ur och sen UT,UT! Vilket väder! Idag med.... Började mulet men sen sprack det ut. Sol och säkert närmare 5 plus. Helt underbart! Snart kan jag börja använda mina nya tygskor oxå =)
Nu ska jag plocka ihop lite här. Känner att jag måste ta en stunds paus från matten nu. Har räknat närmare 20 tal UTAN att Jocke har behövt hjälpa mej =) Tjoohoo vad jag känner mej duktig!
Imorgon kan jag med gott samvete umgås med mamma, pappa, svärmor och svärfar.
Gabb har hockeycup här och mellan matcherna hade vi tänkt gå och äta. Ska även vissa mamma Hedemora shoppingutbud. Vilket inte är så mkt men iaf :P.... Nej, nu blir det nudlar...
Trevlig helg på er!

Uppdatering

Dags för en uppdatering kanske. Som vanligt ha jag mestadels varit i Hedemora. I torsdags var vi och grattade Emil som fyllde systemålder =) Lite tårta fick vi oxå. Fredag var lika med gokart. Jag, Örjan och Jocke var iväg och körde. Med tanke på att det var första gången för mej var jag skapligt långt efter dom =) Men kul var det!
Sen hem och ladda för fest.Efter första ölen för Örjans del ringer jobbet. Du ska jobba idag! Det hade Örjan så klart glömt bort! Jag fick titta på så ska det låta i min ensamhet och ta ett par cider. Vid 21 slutade han iaf. Som tur är behöver inte killar lika lång tid på sej och göra sej i ordning som vi tjejer =) Så vi var strax på väg till Markus som var värd för Emils 20-årsfest. Vad som händer där tänker jag inte gå in på.... Hem gick jag iaf =( Dock mötte jag upp dom på Kingen sen och det blev ordning på torpet igen. Innan vi gick hem och la oss vid 2-snåret blev det nattamat.
Tack gode för Cafè Paris som öppnar "luckan" där framåt nattkröken =)
Händelsen hemma sen fick mej verkligen en tankeställare.....
På söndag hade Örjan två bandymatcher igen på fm =/  Efter lunchen gick vi på en långpromenad. Solsken och jätteslaskigt men hur underbart är det inte då?! Äntligen börjar man känna att våren är på G.
Kvällen var lika med jobb för Örjans del så jag räknade matte efter bästa förmåga och sen blev det tvn.
Igår var det måndag och det innebär hemfärd. Eller ja, hem och vända bara brukar det bli numer. Städningen väntar ju på kvällen... Idag har jag varit ut en sväng. Återigen en fin dag. Solen sken på fm, det blåste och tempen visade +5. Borde inte det töa undan bra nog nu? Man tycker det. Sökt tre jobb har jag oxå hunnit med idag. Försökte mej på och räkna lite matte men nu har jag kört fast igen =/ Lär nog boka in en ny lektion med Jocke. Nu när jag får läsa naturkunskap oxå kan jag inte bara ge upp matten heller.... Städning ikväll och så lär jag packa.
Hedemora väntar imorgon igen. Tyvärr blev det ingen dejt med Tess =( Sjuk.... Så vi får se hur morgondagen blir.
Det var allt för nu!
Ha de fint!

När kommer våren?

När ska vi få vår?? När kommer det något glatt och ljust som gör att man blir lite piggare? Jag fick mms av Adam igår och av Emmie idag med bilder på blommor som har kommit där. Med andra ord är det plus och ingen snö där. Fusk!!
Idag har det då varit helt hopplöst tröttsamt! Eftersom Örjan jobbar 13-21 idag har jag fått spedera em på egen hand. Har känt mej ganska pigg fram tills jag slog på mama mia! Efter den var jag helt död och så känns det fortfarande. Skulle kunna lägga mej nu och somna på stört. Nej som sagt, ge mej vår, värme och ljus nu! Tur att man har en del härliga människor omkring sej som förgyller tillvaron. Igår fick jag till exempel träffa Filipoch Jon. Dom gör mej alltid så glad! Tyvärr har jag inte träffat dom sen jul =( Att jag saknat dom är det minsta man kan säga! Jag fick mej en pratstund med Tess på kvällen oxå. Hon som alltid finns och förgyller mitt liv. Det blev ett långt samtal. Har hon väl börjat prata är det snudd på omöjligt att få tyst på henne =) Ska bli skönt och få umgås med Örjan ett tag nu oxå. Jobbigt att han ska jobba em/kväll på lördag bara =(
Det får nog bli en sväng till Borlänge då, eller det ska bli det. Jag ska till Centrumblomman och hämta mitt arbetsgivarintyg som Anneli har skrivit om. Hoppas a-kassan bir nöjda den här gången då. Krångel.....
Nu ska jag återgå till hockeyn. Iofs bara Frölunda-Luleå men är man nörd så är man =)
Får nog bli en sväng över till fyran och kolla på semstersvenskar oxå.
Ha det bra alla! Hörs en annan dag när jag har mer skrivinspiration....

Snart så....

Det är tisdag. Om 24 timmar är jag nästan i Hedemora, sitter på tåget iaf. Äntligen är vi där snart! Jag har varit hemma alldeles för länge nu, börjar snart krypa på väggarna. Det fuunkade när man hade jobb men nu är det värre. Aja, fem dagar i H-mora blir det =) Örjan jobbar så gott som hela lördagen så jag funderar på att åka till Borlänge en sväng då. Sen blir det iaf finalen i melodifestivalen =) Någon gång ska jag gå till Victor och hälsa på oxå. Lär skynda mej innan han flyttar igen :P I april bara det är slut på hockeyn bär det av till Leksand.
Nu ska jag gå upp och fixa frukost innan det blir en promenad. Dock var det inte lika fint igår då vi hade strålande sol och närmare 4 plus. Ge oss mer sånt! Nej som sagt, frukost var det!
Ha en bra dag alla!

"Hemma"

Jag har landat "hemma" igen. Anledningen till att det blev sent i natt var att jag och Örjan pratade om hur vi ska göra framöver. Just nu känner jag mej "halv". Några dagar hos honom och så hem några dagar. Packa ur, packa i. Åka tåg, åka buss fram och tillbaka. Jag vet inte var jag hör hemma. Eller jo, jag vill helst bo hos Öjan på heltid. Men det är svårt som läget är nu. Jag är arbetslös med en liten städlön och ännu har jag inte fått något svar från a-kassan. Örjan jobbar på Rätt Pris, snart uppe på halvtid fast tjänst. Även om Örjans hyra inte är hög och fast han inte har så stora utgifter kan det nog bli tajt ändå. Hopplöst läge minst sagt. När ska det vända? När ska jag få ett jobb?

Jobba fick jag iaf göra idag. Och som jag fick jobba! Det var full fart hela tiden. Dessutom fick jag köra ut bud till sex olika adresser i Blge. Och jag som hittar till kupolen, Blomsterlandet och centrum typ. Men blommorna kom dit dom skulle till slut iaf. Men vet inte om jag gör det där nå mer..... Fick oxå veta att jag får jobba lite i påsk :) Härligt!
Helgen som kommer blir en helg i Björbo för första gången på bra länge. Mamma fyller år imorgon och ville att jag skulle vara hemma och fira henne. En självklarhet! Paket blir det förstås och middag till kvällen. Däremellan hockey såklart. Det prioriteras inte bort nån gång under vinterhalvåret i vår familj. Spelar ingen roll vilken dag det är.
Gabb har match kl 15 och sen är det Sm-slutspel i hockey oxå. En månad tills hockeyfritt.
Nej, ska läsa en stund medans jag fortfarande orkar hålla ögona öppna.
Natti!


Grattis Brorsan!

När jag vaknade i morse kändes det inte alls bra! Drömt massa konstigt under natten och det fick mej riktigt fundersam. Tänkte ta en promenad men jag orkade inte ta mej ut. Satt vid datorn istället och hoppade i duschen innan det var dax att fixa lunch. Framåt tre tiden for jag sen till Hedemora. Det blev en timmes promenad från stationen till Rätt pris och hämta nyckeln för att sen ta sej en bit tillbaka och slutligt hamna hemma hos Örjan. En skön promenad hade det blivit om jag hade haft gummistövlar och sluppit bära på en kasse på axeln med diverse saker. Skönt med tö och slask ändå... Ner på Hemköp sen för att handla kvällsmat. Det blev budgetvarianten ikväll, dvs nudlar. Men gott och mättande är det :) När jag sen loggar in på bdb och tittar på Emmies bilder ser jag att Adam fått jobb där nere i Skåne :D Allra längst ner i Sverige, Trelleborg. Gissa om man blev glad! Ännu bättre kändes det med tanke på att någon inte trodde att det skulle gå vägen för honom..... hmm... Ringde och grattade honom. Vad gäller jobb har det hänt lite i min omgivning de senaste dagarna.
När jag "pratade" med Frida på facebook (som jag jobbade med på Blomsterlandet) i måndags berättade hon att hon hade fått jobb på Plantagen över sommaren. Hon skulle ju oxå få sluta på B-landet efter sommaren. Vilken känsla för henne att få gå till chefen och säga att hon fått jobb hos konkurenterna. Är så glad för hennes skull!! Att chefen sen fösökte med att hon hade 1 månads uppsägningstid fast det är 2 veckor, ja det förvånar mej inte. Den där människan drar sej inte för något...

Träffade Tess gjorde jag igår oxå. Det var underbart precis som vanligt! Hon gör mej glad och sprider värme som ingen annan kan. Faktiskt är det så. Lite shopping och mkt prat blev det. Tack så mkt för det vännen <3
Nu är det dax att se sista perioden av Mora-Almtuna. Sen hoppas jag Örjan kommer snart. Då blir det pizza :D
Ha det fint!

Vasaloppet!

Tänker lägga mej i soffan nu och bara vara. Trött på alla sätt och vis. Dagen började kl 07.30 med vasaloppsstarten. Alltid lika kul och se den där "myrstacken" vid starten. Måste vara en speciell känsla att vara en bland alla tusen åkare. Vid alla vasalopp har jag tittat lite då och då samtidigt som jag har gjort ngt annat emellanåt. Så blev det inte i år. Med spänning följde jag Jens från Floa hela vägen. Och vilket lopp han gjorde! Med i täten hela tiden och emellanåt var han till och med uppe och drog. Det hade jag aldrig kunnat tro! Det blev en 10:e plats till slut. En grym insats! Om ett par år är jag rätt övertygad om att han står som segrare. Segrare i år blev Daniel Tynell och han var väl en av dom som jag hoppades på. Skönt att inga norrmän vann i år. Med i ledarklungan större delen av loppet men var inte upp och drog en enda gång. Så irriterande men ändå är jag inte förvånad.

Annars har jag spenderat dagen i min ensamhet. Örjan spelade bandy på både på fm och em. Typ bara hem och vände vid 11 innan han åkte på nästa match. Inte så populärt.... Sen var det dax att jobba för hans del. Så nu är jag ensam igen. Så jag kan väl passa på och berätta om gårdagen. Gabb hade match här 16.30 och när han hade samling var mamma, pappa, mormor och Lena hit och fikade. Kul att dom fick träffas till slut! Bara pappa Hasse som fattades som är uppe i Härjedalen just nu. Gabbs match som vi var och såg sen, ja det blev en enkel match. Seger med 15-3 och till slut fick Gabb göra ett mål efter flera missade chanser. På kvällen var det melodifestivalen, sista deltävlingen. Jag gillade Agnes låt men annars vet jag inte om det var ngt att hurra för. Vad hade ThorLeifs där och göra egentligen?? Aja, tur att dom inte kom nå längre.... Nu ska jag lägga mej i soffan och läsa. Sen väntar en ny beckfilm om ett par timmar.
Trevlig kväll!

RSS 2.0